482
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την παράστασή του στη Μινεσότα | GettyImages

Τα ρεκόρ υπάρχουν… για να τα σπάει ο «Greek Freak»

Sportscaster Sportscaster 5 Νοεμβρίου 2022, 13:03
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την παράστασή του στη Μινεσότα
|GettyImages

Τα ρεκόρ υπάρχουν… για να τα σπάει ο «Greek Freak»

Sportscaster Sportscaster 5 Νοεμβρίου 2022, 13:03

Εντυπωσιακοί, για ακόμη μια φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (115-102) τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα, και έμειναν αήττητοι για όγδοο διαδοχικό παιχνίδι. Μόνον αυτοί σε ολόκληρο το ΝΒΑ, σε Ανατολή και Δύση, δεν έχουν χάσει ούτε ένα ματς στο εφετινό πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν με 34-26 στο πρώτο 12λεπτο, αύξησαν τη διαφορά στους 22 πόντους (86-64) στο δεύτερο ημίχρονο, και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν σοβαρά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Αυτό το 8-0 είναι ιστορικό. Η καλύτερη εκκίνηση στην 55ετή ιστορία τους στο ΝΒΑ. Κερδίζοντας τους Ντιτρόιτ Πίστονς (116-91) την περασμένη Πέμπτη, είχαν ισοφαρίσει το ρεκόρ τους (επτά νίκες στα επτά πρώτα ματς μιας σεζόν), το οποίο είχαν πετύχει το 1971-1972 και είχαν επαναλάβει το 2018-2019. Τώρα το κατέρριψαν κι αυτό, όπως και τόσα άλλα από τότε που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε το πόδι του στο Ουϊσκόνσιν.

Ο «Greek Freak» ήταν ακαταμάχητος (και) στη Μινεσότα, παρότι είχε να αντιμετωπίσει ένα από τα κορυφαία «δίδυμα» ψηλών του εφετινού ΝΒΑ: τους Ρούντι Γκομπέρ και Καρλ-Αντονι Τάουνς. Κατέγραψε 26 πόντους (5/13 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 10/20 βολές), 13 ριμπάουντ, 11 ασίστ, σε 33’:35’’ συμμετοχής. Για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έμεινε κάτω από τους 30 πόντους, όμως πέτυχε «triple-double». Ηταν ισοπεδωτικός, απολαυστικός. Εκανε μια πληθωρική εμφάνιση, ίσως στην καλύτερη παράσταση που μας έχει χαρίσει εφέτος. Οταν οι Μπακς χαλάρωσαν, στο τελευταίο 12λεπτο, και οι Τίμπεργουλβς άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά στο σκορ, ο έλληνας σούπερ-σταρ απάντησε με ένα προσωπικό σόου, το οποίο υποχρέωσε και μέρος της εχθρικής εξέδρας να τον χειροκροτήσει.

Με αυτό το «triple-double», το πρώτο του για την περίοδο 2022-2023, συμπλήρωσε τα 30 στη λαμπρή του καριέρα. Αφησε πίσω του τον Γκραντ Χιλ, ο οποίος μετρά 29 «triple-double», και ανέβηκε στη 17η θέση της σχετικής λίστας στα κιτάπια του NBA. «Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία μας είναι ένα ακόμα βήμα. Συνεχίζουμε να χτίζουμε», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media αμέσως μετά το ματς. Προσγειωμένος, όπως πάντα, αλλά και περήφανος για την ιστορική εκκίνηση των «Ελαφιών».

Ούτε οι αναλυτές του ΝΒΑ δεν περίμεναν τέτοιον καλπασμό των Μπακς στην αρχή της σεζόν, ιδίως έπειτα από τις απογοητευτικές εμφανίσεις τους στην pre-season (πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια). Ο πιο ώριμος, ουσιαστικός και αποτελεσματικός Αντετοκούνμπο που έχουμε δει, τους διέψευσε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει βρει και έναν απρόσμενο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος δεν έχει αφήσει να φανεί το κενό από την απουσία του Κρις Μίντλετον. Στη Μινεσότα, ο αμερικανός πόιντ-γκαρντ σκόραρε 29 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ.

Παρότι δεν ενισχύθηκαν σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, οι Μπακς δικαιώνουν όσους τους έχουν συμπεριλάβει στα φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή. Αρκεί να αντέξουν στο εξοντωτικό αγωνιστικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Ο Γιάννης και η παρέα του επέστρεψαν από τη Μινεσότα στο Μιλγουόκι για λίγες ώρες ξεκούρασης, και στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής υποδέχονται στο «Fizerv Forum» τους Θάντερ. Δεν θα έχουν μεσολαβήσει ούτε 24 ώρες από τον προηγούμενο αγώνα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...