304
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σύσκεψη με τον Γεραπετρίτη για τον Δακτύλιο – «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα Euro 5 και Euro 6

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 10:54
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σύσκεψη με τον Γεραπετρίτη για τον Δακτύλιο – «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα Euro 5 και Euro 6

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 10:54

Την Παρασκευή θα ξέρουμε για τον Δακτύλιο. Οχι πότε επιστρέφει, αυτό θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου με… εντολή Πρωθυπουργού, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αλλά ποιους (δεν) θα αφορά.

Το δύσκολο ζήτημα –και για την κυβέρνηση, πολιτικά– είναι τι θα γίνει με τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, τα οποία έως τώρα εξαιρούνταν από τους περιορισμούς της εκ περιτροπής κυκλοφορίας στο Κέντρο της Αθήνας και για αυτό ακριβώς πολλοί κάτοικοι της πόλης τα είχαν προτιμήσει. Ομως την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής είχε πει ότι η μοναδική εξαίρεση θα αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, «αδειάζοντας» έτσι πολλούς κατόχους ΙΧ νέας τεχνολογίας.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων θα γίνει διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη την Παρασκευή, με τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος θεωρείται κατά κάποιους το Νο 2 του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε μια δήλωση που ενδεχομένως συνιστά μερική αναδίπλωση από τις αρχικές απόλυτες δηλώσεις του, ο κ. Καραμανλής είπε την Τετάρτη:

«Θα δούμε ποιοι τύποι οχημάτων θα εξαιρεθούν. Υπάρχει σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς και με τον κ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βέβαιο είναι ότι θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα υπάρξουν όμως αλλαγές. Για κάποια ζητήματα θα υπάρξει μεταβατική περίοδος. Για να λυθεί το πρόβλημα, είναι αναγκαίο να εργαστούμε όλοι μαζί».

Ο ίδιος ανέφερε ότι για την εφαρμογή του Δακτυλίου συνεργάζονται τα υπουργεία Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Αθηναίων και άλλες δημοτικές αρχές του Λεκανοπεδίου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής.

Το πρωί της Πέμπτης τον λόγο πήρε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ένας από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Κώστας Σκρέκας, του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι οι ενστάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 θα τεθούν στη σύσκεψη της Παρασκευής, αλλά παρατήρησε ότι τα αυτοκίνητα αυτά «έχουν γίνει πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...