170
Οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος συνομιλούν έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαβούλευση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών για τη δημιουργία κοινής ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 20:47
Οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος συνομιλούν έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαβούλευση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών για τη δημιουργία κοινής ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 20:47

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη» θα έχουν διαβούλευση το βράδυ της Τρίτης «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που έδωσαν στη δημοσιότητα, «στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση».

Κατά την ίδια άτυπη ενημέρωση, «η συζήτηση του Προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης».

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ επίσης ανέφερε ότι «η νέα ΚΟ θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες, με πρώτη εμφάνισή της στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό», η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και αναμένεται να αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης της κυβέρνησης με το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση των «11» θα λάβει χώρα στις 20:00.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αλέξης Χαρίτσης εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αναλάβει επικεφαλής της νέας, υπό σύσταση ΚΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...