132
«Είχε εμπρηστικούς μηχανισμούς έτοιμους προς χρήση και μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας, ΤΝΤ ακόμη και ANFO, υλικό που χρησιμοποιούν συχνά οι τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές | φωτ. αρχείου

Συνελήφθη ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς – «είχε από πυρίτιδα και ΤΝΤ, μέχρι ANFO»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 12:05
«Είχε εμπρηστικούς μηχανισμούς έτοιμους προς χρήση και μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας, ΤΝΤ ακόμη και ANFO, υλικό που χρησιμοποιούν συχνά οι τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές
|φωτ. αρχείου

Συνελήφθη ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς – «είχε από πυρίτιδα και ΤΝΤ, μέχρι ANFO»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 12:05

Στα ίχνη του επίδοξου βομβιστή ο οποίος στις 13 Ιουλίου τοποθέτησε δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά στην Οδό Αχαρνών, έφθασε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο 61 ετών άνδρας που ταυτοποιήθηκε για το περιστατικό στο κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, συνελήφθη για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς σύμφνα με Αστυνομικές πηγές, σε  έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

«Είχε εμπρηστικούς μηχανισμούς έτοιμους προς χρήση. Παράλληλα είχε μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας, ΤΝΤ ακόμη και ANFO, υλικό που χρησιμοποιούν συχνά οι τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στο  protothema.gr.

Ο συλληφθείς φέρεται να δηλώνει «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και ήδη ερευνάται η εμπλοκή του σε αντίστοιχες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα του Ειρηνοδικείου Κρωπίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...