224
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο (δεξιά) και τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ σε φωτογραφία από την συνάντηση ενημέρωσης για τις νέες ταυτότητες | Τwitter.com/nmitarakis/

Ο Μηταράκης τα είπε με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για… τις νέες ταυτότητες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 11:36
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο (δεξιά) και τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ σε φωτογραφία από την συνάντηση ενημέρωσης για τις νέες ταυτότητες
|Τwitter.com/nmitarakis/

Ο Μηταράκης τα είπε με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για… τις νέες ταυτότητες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 11:36

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας με τις νέες ψηφιακές και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, κλήθηκε να  ενημερώσει (ή/και να καθησυχάσει κατά μία ερμηνεία) σχετικά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο κ. Μηταράκης είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ και συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση του υπουργού (δείτε τη κάτω)-  διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες.

 «… Τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη», έγραψε σε ανάρτησή του (δείτε τη κάτω) -πάντα καθησυχαστικός-  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οπότε μάλλον αποφεύγονται σκηνικά «λαοσυνάξεων», όπως την περίοδο του αληστου μνήμης «ανένδοτου» του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (με αφορμή τότε, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, την εξάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες).

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η παρουσίαση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων θα γίνει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018, και θα έχουν ημερομηνία λήξης στα 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...