410
Ο Νίκος Δένδιας σε φωτογραφία με τον ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι μετά τη συνάντησή τους την Τρίτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Δελτίο τύπου / POOL / Χάρης Ακριβιάδης

Συναντήσεις Δένδια με Ασκενάζι και Στάγεχ – «Δολοφόνος βρεφών ο Νετανιάχου», φωνάζουν οι Τούρκοι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 14:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/05/2021, 15:45
Ο Νίκος Δένδιας σε φωτογραφία με τον ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι μετά τη συνάντησή τους την Τρίτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Δελτίο τύπου / POOL / Χάρης Ακριβιάδης

Συναντήσεις Δένδια με Ασκενάζι και Στάγεχ – «Δολοφόνος βρεφών ο Νετανιάχου», φωνάζουν οι Τούρκοι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 14:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/05/2021, 15:45

Την ώρα που η ελληνική διπλωματία δηλώνει με εμφατικό τρόπο παρούσα στη Μέση Ανατολή, με το μπαράζ επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Ιορδανία και Αίγυπτο, στην Τουρκία το «δεξί χέρι» του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν, κλιμακώνει τις υβριστικές επιθέσεις κατά του εβραϊκού κράτους και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και αποκάλεσε «δολοφόνο βρεφών».

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκάμπι Ασκενάζι, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ (δείτε τα σχετικά tweets κάτω), ενώ επρόκειτο να συμμετάσχει και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ουσιαστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δρα ως ο απεσταλμένος της ΕΕ στο πεδίο, με το πλεονέκτημα ότι μιλάει και με τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία η καταγγελτική ρητορική κατά του Ισραήλ συνεχίζεται με τον εκπρόσωπο του τούρκου προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, να αποκαλεί σε ανάρτησή του στο Twitter, «δολοφόνο βρεφών» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και να αναφωνεί ότι ο Ερντογάν φέρει το Πλαιστινιακό ως «ιερό λείψανο»!

«Το να αναφέρουμε τον Πρόεδρό μας, ο οποίος φέρει την παλαιστινιακή υπόθεση ως ιερό λείψανο, και τον Νετανιάχου, τον δολοφόνο βρεφών, στην ίδια πρόταση, μόνο τους Σιωνιστές κάνει χαρούμενους. Αυτή η ιερή αναλογία δεν είναι πολιτική, αλλά αφορά στο νου και την συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Εντογάν (και επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων»), Ντεβλέτ Μπαχτσελί πήγε και ένα βήμα παραπέρα μιλώντας ανοικτά για στρατιωτική επέμβαση των Τούρκων στη Γάζα!

«Η Ιερουσαλήμ μας λαχταρά επί 104 χρόνια και εμείς λαχταράμε την Ιερουσαλήμ» δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «σατανάδες» που την κατέχουν και δεν τηρούν τις 10 εντολές του Μωυσή.

«Αν ισραηλινή τρομοκρατία δεν σταματήσει θα προκύψει παγκόσμιος ή περιφερειακός πόλεμος, ως τελευταία επιλογή. Αν μας καλούν πρέπει να σπεύσουμε», ανέφερε σύμφωνα με τη Yeni Safak, συμπληρώνοντας το «όνειρό» του για στρατιωτική αποστολή των Τούρκων στη Γάζα.

Αλλά και ο κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας, Ιμπραχήμ Καραγκιούλ, κάλεσε τον Ερντογάν να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στους Παλαιστινίους: «Έφτασε η ώρα. Η εποχή που το Ισραήλ βρισκόταν στην επίθεση έχει τελειώσει. Τώρα παίζει άμυνα. Έφτασε η ώρα η Τουρκία να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Παλαιστίνη» .

«Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη… (…) Αυτός ο συνασπισμός θα προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τα ιερά μέρη», ανέφερε η  Yeni Safak σε άλλο δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...