310
Η Μάγδα Φύσσα ακουμπά στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Συγκίνηση στην πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια από την δολοφονία Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 20:48
Η Μάγδα Φύσσα ακουμπά στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Συγκίνηση στην πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια από την δολοφονία Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 20:48

18 Σεπτεμβρίου 2013. 18 Σεπτεμβρίου 2019. Εξι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά πλήθος κόσμου συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία μνήμης στο Κερατσίνι για τον δολοφονημένο μουσικό.

Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση από συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Ο κόσμος γέμισε τους δρόμους στο Κερατσίνι

Στο μνημείο αλλά και στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε όπως κάθε χρόνο η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα πάντα στην πρώτη γραμμή

Οπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Οι γονείς του Παύλου και οι φίλου του στην κεφαλή της πορείας

Η αστυνομία έχει αναπτύξει αυξημένα μέτρα στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων και προβλημάτων στο κυκλοφοριακό των δρόμων της περιοχής. Η κυκλοφορία διεκόπη στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Και ένα συγκινητικό στιγμιότυπο: Ηλικιωμένες κυρίες χειροκροτούν από το μπαλκόνι τους καθώς περνά η πορεία