499
Η Μάγδα Φύσσα παρακολουθεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου της αναζητεί μια κάποια δικαίωση... | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα: Κάθε βράδυ περιμένω τον Παύλο να γυρίσει

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:06
Η Μάγδα Φύσσα παρακολουθεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου της αναζητεί μια κάποια δικαίωση...
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα: Κάθε βράδυ περιμένω τον Παύλο να γυρίσει

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:06

Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα –ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013– και με τη δίκη της Χρυσής Αυγή να βρίσκεται, επιτέλους, στην τελική της ευθεία, η Μάγδα Φύσσα, η τραγική μητέρα του αδικοχαμένου ράπερ, μιλά για το τι περιμένει από τους δικαστές, ενώ προσπαθεί να περιγράψει πώς βίωσε εκείνες τις δραματικές στιγμές όταν έμαθε ότι ο γιος της έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στη δημοσιογράφο Αντα Ψαρρά, η κυρία Φύσσα θυμάται:

«Στο πρώτο άκουσμα ότι ο Παύλος έφυγε και εγώ δεν θα ξαναδώ ποτέ το παιδί μου, το πρώτο που έπρεπε να διαχειριστώ είναι πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο. Τι ήθελα να κάνω και τι έπρεπε να κάνω, δηλαδή να συνεχίσω να ζω, έχοντας άλλο ένα παιδί κι ένα εγγόνι. Δεν σκεφτόμουν καθόλου. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα τον ξαναδώ, δεν θα ξανανοίξει την πόρτα, δεν θα ακούσω το κλειδί. Το μυαλό μου για μεγάλο διάστημα δεν με άφηνε να σκεφτώ τον δολοφόνο, τους δολοφόνους, το πώς έγινε. Μόνο ότι δεν θα τον ξαναδώ.

» Μετά μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι έχει γίνει, ποιος τον σκότωσε, ποιος τον μαχαίρωσε. Είχε ξεκινήσει το δικαστήριο όταν εγώ είδα το βίντεο. Τώρα για μένα είναι πολύ χειρότερα τα αισθήματά μου. Τους μισώ. Τώρα θα ήθελα πολύ να τους δω να υποφέρουν, δεν θα ήθελα να πεθάνουν, αλλά να υποφέρουν».

Προσθέτει ότι «περιμένω κάθε βράδυ να ακούσω το κλειδί στην πόρτα» ενώ λέει ότι «δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά κι όταν περπατάω στον δρόμο κι ακούω να με φωνάζουν “μάνα” και να με πιάνουν από τον ώμο, αυτό είναι για εμένα συγκλονιστικό».

Για τη δίκη, στην οποία παρίσταται πολύ συχνά, λέει ότι «είναι μεγάλος πόνος για εμένα να πηγαίνω, δεν είναι εύκολο, όμως δεν θέλω να νιώσει κανένα παιδί ότι είναι μόνο του εκεί.

» Όταν εγώ ζητώ από τον κόσμο να είναι εκεί, γιατί τους αφορά όλους, δεν θέλω να είναι μόνοι τους. Όχι, βέβαια ότι τους παρέχω καμία προστασία, αλλά θέλω να νιώθουν την παρουσία μου, ότι είμαι κι εγώ εδώ και μαζί σας το περνώ όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι και για τους ίδιους είναι μεγάλο το κόστος και η ταλαιπωρία και το χειρότερο δεν έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε».

Τέλος, ερωτώμενη για το αν μετράει για εκείνη ότι η Χρυσή Αυγή διώχθηκε από το Κοινοβούλιο και ότι μέλη της δικάζονται ως εγκληματίες, η Μάγδα Φύσσα απάντησε:

«Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα που όλοι έχουμε κάνει, και εγώ μέσα σε αυτόν, για να δικαιωθεί η κοινωνία όχι εμείς. Για να μπορέσει αυτή η κοινωνία που δεν τους θέλει, που έχει υποφέρει από αυτούς, να τους δει να ξεκουμπίζονται από αυτή τη χώρα.

» Αυτό όμως, δεν είναι για εμάς, εμείς δικαίωση δεν θα βρούμε ποτέ, κακά τα ψέματα. Και αν μιλήσουμε για δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, νομοθεσίες υπάρχουν, μόνο νόμοι. Ποιος περιμένει να βρει δικαιοσύνη όταν φτάνει να χάσει με αυτόν τον τρόπο το παιδί του; Υπάρχει κάτι που μπορεί να φέρει τον Παύλο πίσω;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...