159
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο | ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 10:57
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο
|ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 10:57

Προς αναβολή βαίνει η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η οποία τοποθετούνταν για τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει από την τουρκική πλευρά κάποια κινητικότητα για αυτή.

Πληροφορίες που μετέδωσε τη Δευτέρα ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι στην Αγκυρα δεν υπάρχει η συνήθης για τέτοιου είδους συναντήσεις διπλωματική προετοιμασία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, αλλά όχι σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεν αποκλείεται πάντως η συνάντηση να μετατεθεί για αργότερα, τις αρχές του 2019, ωστόσο και πάλι χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα και για τους δύο ηγέτες είναι βαρύ το προσεχές διάστημα.

Ο μεν κ. Τσίπρας θα μεταβεί τον Δεκέμβριο στη Μόσχα όπου θα συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο τούρκος πρόεδρος έχει σειρά ταξιδιών, μεταξύ των οποίων και ένα πολυήμερο στη Νότια Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν παραστεί και οι δύο στην τελετή για τα 100 χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γαλλία, χωρίς να συναντηθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...