308
Ο Χάντερ Μπάιντεν, πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας, είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των Ρεπουμπλικανών | Paul Morigi/Getty Images for World Food Program USA

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών οι… πίνακες του γιου του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 21:25
Ο Χάντερ Μπάιντεν, πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας, είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των Ρεπουμπλικανών
|Paul Morigi/Getty Images for World Food Program USA

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών οι… πίνακες του γιου του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 21:25

Στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής έρευνας των Ρεπουμπλικάνων βρέθηκαν την Τετάρτη οι πίνακες ζωγραφικής του γιου του Τζο Μπάιντεν, πρώην επιχειρηματία που πλέον ασχολείται με την τέχνη. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του αμερικανού προέδρου κατηγορείται ότι «εμπορεύεται τις επαφές και την επιρροή του».

Ο επικεφαλής μιας ισχυρής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά από την γκαλερί όπου εκτίθενται τα έργα του Χάντερ Μπάιντεν να δώσει στο Κογκρέσο τον κατάλογο των αγοραστών. «Η συμφωνία σας με τον Χάντερ Μπάιντεν εγείρει σοβαρά προβλήματα δεοντολογίας και θέτει το ερώτημα αν η οικογένεια Μπάιντεν εμπορεύεται και πάλι τις επαφές και την επιρροή της», αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός Τζέιμς Κόμερ στην επιστολή που εστάλη στην γκαλερί. Κάλεσε επίσης τον ιδιοκτήτη της, Τζορτζ Μπέρτζις, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, τον Φεβρουάριο.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι, έχοντας πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή, σκοπεύουν να ξεκινήσουν σειρά ερευνών σε βάρος του αμερικανού προέδρου. Επισημαίνουν κυρίως ότι υπάρχει κίνδυνος βιομήχανοι ή επιχειρηματίες να αγοράσουν έργα του Χάντερ Μπάιντεν με μοναδικό σκοπό να αποκτήσουν την εύνοια του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Κόμερ, ορισμένα έργα που παρουσιάζονται στην γκαλερί του Τζορτζ Μπέρτζις, στη Νέα Υόρκη, στοιχίζουν έως και 225.000 δολάρια. «Ποιος θα έδινε τέτοια τεράστια ποσά για έργα του Χάντερ Μπάιντεν, που εκ προοιμίου δεν έχουν καμία αξία; Σίγουρα δεν πρόκειται για Πικάσο», έγραψε στο Twitter.

Η γκαλερί, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. Τις τελευταίες ημέρες προωθούσε τους πίνακες του Χάντερ Μπάιντεν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, που επιθυμεί να εμφανίζεται ως ανεπίληπτη σε ζητήματα δεοντολογίας, έχει ρωτηθεί πολλές φορές για την καλλιτεχνική καριέρα του γιου του προέδρου, πρώην δικηγόρου και επιχειρηματία. Ο πρωτότοκος γιος του Τζο Μπάιντεν έχει επικριθεί, μεταξύ άλλων, για τις δουλειές που είχε αναλάβει στην Ουκρανία και στην Κίνα την περίοδο που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...