226
Μαζί με όλους και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ομπραδόρ | YouTube

Στο αεροπλάνο της γραμμής καθηλώθηκε για ώρες ο νέος πρόεδρος του Μεξικού

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:32
Μαζί με όλους και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ομπραδόρ
|YouTube

Στο αεροπλάνο της γραμμής καθηλώθηκε για ώρες ο νέος πρόεδρος του Μεξικού

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:32

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βιώσει από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία των συμπολιτών του όταν παραμένουν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια είχε ο νεο-εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Ομπραδόρ.

Οι κακές καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν κατά τρεις ώρες την πτήση από το Χουατούλκο στην πολιτεία της Οαχάκα προς την Πόλη του Μεξικού.

Μαζί με όλους τους άλλους επιβάτες περίμενε την αναχώρηση και ο Ομπραδόρ.

Βίντεο δείχνει μάλιστα τον Ομπραδόρ να λέει ότι θα ήταν ντροπιαστικό να μπει «σε ένα πολυτελές αεροσκάφος σε μια χώρα που υπάρχει τόση πολλή φτώχεια».

Παρά την ταλαιπωρία, ο εκλεγμένος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν υπαναχωρεί από την απόφασή του να πουλήσει το προεδρικό αεροσκάφος για εξοικονόμηση χρημάτων, λέγοντας ότι θα ταξιδεύει με κανονικές πτήσεις.

«Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου για αυτό, αρκετά με αυτή την ανοησία. Τέλος! Κάθε πολιτικός που θα φέρεται τόσο αλαζονικά δεν θα κρατήσει για πολύ», ακούγεται ακόμη να λέει.

Το υπερπολυτελές αεροσκάφος, τύπου Boeing 787 Dreamliner, κόστισε 218,7 εκατ. δολάρια (185 εκατ. ευρώ) και παραδόθηκε στην προεδρία μόλις πριν από δύο χρόνια. Το είχε παραγγείλει ο πρώην πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν το 2012.

Ο προερχόμενος από την Αριστερά Ομπραδόρ, που κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον Ιούλιο, πρόκειται να ορκιστεί τον Δεκέμβριο.

Πέρα από την πώληση του προεδρικού αεροσκάφους, ο Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί την μετατροπή του προεδρικού μεγάρου σε πολιτιστικό κέντρο. Εχει υποσχεθεί ακόμη να ζήσει ως πρόεδρος σε μια πιο μικρή κατοικία και να μειώσει τον μισθό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...