150
Ο ρώσος ΥΠΕΞ επισκεπτόμενος τη Βοσνία την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι το ρωσοτουρκικό deal για τη Συρία προχωρεί | REUTERS/Dado Ruvic

Συριακό: Ρώσοι και Τούρκοι καθόρισαν τη «ζώνη» στο Ιντλίμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:28
Ο ρώσος ΥΠΕΞ επισκεπτόμενος τη Βοσνία την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι το ρωσοτουρκικό deal για τη Συρία προχωρεί
|REUTERS/Dado Ruvic

Συριακό: Ρώσοι και Τούρκοι καθόρισαν τη «ζώνη» στο Ιντλίμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:28

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν στον καθορισμό των ορίων της λεγόμενης «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Η επιβεβαίωση της πληροφορίας έγινε και από τις δύο πλευρές.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκεπτόμενος τη Βοσνία είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να ορίσουν τα σύνορα της αποστρατικοποιημένης ζώνης», η οποία «στοχεύει πρωτίστως στην εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής», και ότι «η διαδικασία της εφαρμογής των συμφωνιών του Σότσι βρίσκεται σε μια πολύ ενεργή φάση της».

Από πλευράς της η Τουρκία διά του υπουργείου Αμυνας ανακοίνωσε ότι «τα όρια της αποστρατικοποιημένης ζώνης που συμφωνήθηκαν λαμβάνουν υπ’ όψιν τη γεωγραφική δομή της περιοχής και τις κατοικημένες περιοχές». Οι Τούρκοι διασαφηνίζουν ότι οι επαφές τους με τους Ρώσους για το θέμα του Ιντλίμπ έγιναν μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εξελίξεις της Παρασκευής ακολούθησαν τις ανακοινώσεις Πούτιν- Ερντογάν, στο Σότσι, την περασμένη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...