831
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του κόμματος από το βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κασσελάκης, για να ακούσει Φάμελλο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2023, 14:50
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του κόμματος από το βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κασσελάκης, για να ακούσει Φάμελλο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2023, 14:50

Πρώτη στάση (εδώ) το Προεδρικό Μέγαρο, δεύτερη η κατά έναν τρόπο πυροσβεστική συνάντηση με τον Νίκο Φίλη. Η τρίτη στάση για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, την Τρίτη ήταν και πάλι η Βουλή, αυτή τη φορά όμως η αίθουσα της Ολομέλειας  όπου παρουσιάστηκε το μεσημέρι προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, Σωκράτη Φάμελλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Ο κ. Κασσελάκης εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής και οδηγήθηκε (φωτογραφία κάτω) στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) για να ακούσει εκ του σύνεγγυς τον κ. Φάμελλο να τον εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη νέα παρουσία Κασελλάκη  στη Βουλή, εμφανής η ικανοποίηση -η εν πάση περιπτώσει η προσπάθεια να βγει ικανοποίηση- στο πρόσωπό του από όσα άκουγε να λέει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Φάμελλος άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ με αφορμή και τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha. Σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης «που φάνηκαν 1.000 στον Πρωθυπουργό», έχουν φανεί «σοβαρά προβλήματα αρρυθμίας και αποτυχίες της κυβέρνησης», ενώ τόνισε πως έχει εδραιωθεί «ένα κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και στην οικονομία» και η πεποίθηση ότι «τα πράγματα στην χώρα δεν πάνε καλά».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε με έμφαση λεγόμενο από το 2019 «επιτελικό κράτος των αρίστων», σημειώνοντας πως αυτό το αφήγημα «κατέρρευσε» με «μεγάλο κόστος» για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, αλλά και «στους θεσμούς και στην καθημερινότητα». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι τις αντίστοιχες πρώτες μέρες της προηγούμενης διακυβέρνησης, είχε περάσει η «απαράδεκτη τροπολογία» με την οποία τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων επικεφαλής της ΕΥΠ, αν και δεν είχε πτυχίο από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και «εκδιώχτηκε» όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών «για να καλύψει τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, την οποία επισκέφτηκε με τον κ. Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως «μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των κυρίων Μητσοτάκη και Αγοραστού στη Θεσσαλία: απόγνωση».

Σχολιάζοντας, δε, την φράση του Μάκη Βορίδη για τον Βόλο ότι ήταν «άτυχος», είπε πως είναι «μεγάλη ατυχία και για τη Θεσσαλία, και για τη Ρόδο, και για τον Εβρο, και για την Εύβοια, αλλά και για την Αττική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πλεύρης: Για βουλευτές-χειροκροτητές έλεγε, ως χειροκροτητής εμφανίστηκε στην Ολομέλεια

Η παρουσία Κασσελάκη στην Ολομέλεια, δεν έμεινε ασχολίαστη απο τον κοινοβουλευτικο εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και του εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση με αφορμή τα περί βουλευτων-χειροκροτητων που είχε πει (εδώ) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο βίντεο μέσα από τη Βουλή.

«Πριν μια εβδομάδα ανέβασε ένα βίντεο στο Τik Tok, όπου στην πραγματικότητα χαρακτήριζε τους βουλευτές ως χειροκροτητές και ότι εμείς είμαστε εδώ και χειροκροτούμε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά αυτός θα εγκαινιάσει μία νέα διαδικασία όπου τα νομοσχέδια θα έρχονται σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Kαι σήμερα, προσήλθε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης  ως χειροκροτητής στην Ολομέλεια. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι όσοι δεν είναι αιρετοί δεν χειροκροτούν, απλώς παρακολουθούν. Κάθισε εκεί πέρα. Τον φέρατε, άκουσε μόνο τον κ. Φάμελλο, μίλησε σε 20 βουλευτές από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, γνώριζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα θα έχει την πρώτη άτυπη εμφάνιση του ο νέος αρχηγός και προσήλθαν οι 20 από τους 47 βουλευτές. Αυτό είναι θέμα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε με νόημα.

«Ο κ. Κασσελάκης ήρθε, λειτούργησε ως χειροκροτητής και απήλθε. Δεν άκουσε καν τη συζήτηση. Δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον να πει “μια που ήρθα, ας δω πως λειτουργεί η Βουλή”», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ, Πλεύρης και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να είναι μέλος της ελληνικής Βουλής. Θα μπορούσε. Έχετε τρεις βουλευτές Επικρατείας. Ενας αν παραιτηθεί και δεν πάρουν τη σειρά του οι επόμενοι, μπαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο. Δεν τολμάει να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί άμα μπει, δεν θα έχουμε τη διαδικασία του χειροκροτητή που φεύγει, θα έχουμε τη διαδικασία να έρχεται εδώ και να αντιπαρατίθεται και να ακούσουμε και τα πολιτικά του επιχειρήματα».

Ομοίως και για το σόου που έδωσε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, ο Θάνος Πλεύρης είπε:

«Όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα και για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, τους συντοπίτες μου, γιατί κι εγώ από τη μητέρα μου είμαι από τη Λάρισα, περιμένουν να ακούσουν προτάσεις και λύσεις. Δεν περιμένουνε να δούνε γαλότσα και φτυάρι και φωτογραφία, κατά έναν προκλητικό τρόπο! Δεν ντράπηκε να πάει κάπου που είχαν ανάγκη οι άνθρωποι; Δηλαδή έκανε δύο φτυαριές ο κ. Κασσελάκης και φωτογραφήθηκε και αυτή είναι η πρόταση ου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η χειρίστου είδους διαδικασία λαϊκισμός τον οποίο έχουμε βιώσει. Προσβολή στο κοινοβούλιο, Τik Tok και παρουσία με τα φτυάρια, εκεί που υπάρχει πρόβλημα και καμία πρόταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...