363
Ο πρόεδρος της ΝΔ στον διάλογο το πρωί της Δευτέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας | INTIMEnews

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 11:28
Ο πρόεδρος της ΝΔ στον διάλογο το πρωί της Δευτέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
|INTIMEnews

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 11:28

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έλαβε λίγο μετά τις 11 της Δευτέρας ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 25ης Ιουνίου Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εχουμε μια άνετη πλειοψηφία. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη» και «είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εξαρχής –είπε– είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάστηκαν, δυστυχώς, δύο εκλογές για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα».

«Οι έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και έχω δεσμευτεί στη δεύτερη τετραετία ότι θα κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

»Εχουμε μια ισχυρή εντολή, μια άνετη πλειοψηφία όπως την είχα ζητήσει από τον ελληνικό λαό. Θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος. Θα ορκιστεί από αύριο, ώστε να πιάσει αμέσως δουλειά», τόνισε, και αναφερόμενος στη νέα οκτακομματική Βουλή, αφού σημείωσε ότι η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις, την  χαρακτήρισε «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

«Από εκεί και πέρα, το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις», ανέφερε συγκεκριμένα. «Εχουμε μια οκτακομματική Βουλή. Πιστεύω ότι η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν ίσχυε η ενισχυμένη, θα ήταν σήμερα πεντακομματική. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» σε μία σειρά από κρίσεις τα τελευταία χρόνια, απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και έκλεισε τον διάλογο ευχόμενη στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται Πρωθυπουργός στη μία μετά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της κυβέρνησής του.

Οπως έγινε γνωστό, η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 17.00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη θα γίνει την Τρίτη, και την Τετάρτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...