286
Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για την Τετάρτη, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Δικαιοσύνη ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ για την απεργία στα ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2022, 21:00
Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για την Τετάρτη, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Δικαιοσύνη ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ για την απεργία στα ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2022, 21:00

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλαν την Τρίτη τα σωματεία των εργαζομένων της εταιρείας για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου καθώς «δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας».

«Ωστόσο», συνέχισε η ανακοίνωση, «με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέστη αδύνατη η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας σήμερα προ της έναρξης της αυριανής απεργίας και ως εκ τούτου η εκδίκαση θα γίνει αύριο το πρωί (σ.σ. Τετάρτη)».

Η ΣΤΑΣY ζήτησε «προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του».

Νωρίτερα, αμέσως μετά την εξαγγελία της απεργιακής κινητοποίησης των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, στην ιστοσελίδα της εταιρείας είχε αναρτηθεί η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε, πως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, δεν θα λειτουργούν οι Γραμμές 1 , 2 & 3 του Μετρό και οι Γραμμές 6 & 7 του Τραμ, λόγω συμμετοχής των Σωματείων Εργαζομένων σε 24ωρη απεργία».

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε και η Διοίκηση της ΟΣΥ. Η Διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι τα σωματεία εξήγγειλαν αιφνιδιαστικά την απεργία και δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας.

Η εκδίκαση του αιτήματος της ΟΣΥ αναμένεται, επίσης, το πρωί της Τετάρτης.

«Οι Οδικές Συγκοινωνίες ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστεί αύριο κατά τις μετακινήσεις του στην Αττική», κατέληξε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακολούθησε της προκήρυξης απεργίας από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. Τα συνδικάτα προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...