243
Ο ιός μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού | Shuttestock

Ιός του Δυτικού Νείλου: Εβδομάδα με 39 κρούσματα και τέσσερις νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 16:19
Ο ιός μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού
|Shuttestock

Ιός του Δυτικού Νείλου: Εβδομάδα με 39 κρούσματα και τέσσερις νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 16:19

Τον θάνατο ακόμα τεσσάρων ασθενών προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, ενώ μόλυνε ακόμη 39 άτομα όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται, από τις αρχές του καλοκαιριού, σε 19. Ολοι οι ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι (άνω των 62 ετών) και έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 84 έτη.

Ενας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα, συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων έφτασε πλέον στα 235 (από 196 την περασμένη εβδομάδα). Από τους ασθενείς αυτούς, οι 152 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ). Η μέση ηλικία των ασθενών αυτών είναι τα 72 έτη. Ο νεότερος ήταν 14 ετών και ο γηραιότερος 96 ετών.

Τα συμπτώματα που εκδήλωσαν ήταν εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση.

Οι υπόλοιποι 83 ασθενείς είχαν ήπια νόσηση (λ.χ. πυρετό), χωρίς νευρολογικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς επίσης χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Στην πραγματικότητα, από τους 235 ανθρώπους που νόσησαν με ιό του Δυτικού Νείλου (συμπεριλαμβανομένων των θανόντων), μόνον οι 30 δεν χρειάσθηκαν νοσηλεία.

Από τους υπόλοιπους, οι 164 έχουν λάβει πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο. Στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 21 ασθενείς, οι 10 εκ των οποίων βρίσκονται στην εντατική. Οι υπόλοιποι 11 νοσηλεύονται σε κλίνες εκτός ΜΕΘ.

Κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...