659
Η Πατρίσια και ο Μαρκ ΜακΚλόσκι όπως εμφανίστηκαν στο συνέδριο | Republican National Convention/Handout via REUTERS

Σταρ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων το ζευγάρι που απειλούσε με όπλα διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 13:51
Η Πατρίσια και ο Μαρκ ΜακΚλόσκι όπως εμφανίστηκαν στο συνέδριο
|Republican National Convention/Handout via REUTERS

Σταρ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων το ζευγάρι που απειλούσε με όπλα διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2020, 13:51

Φαίνεται ότι για να γίνεις σταρ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και να απευθυνθείς σε δεκάδες εκατομμύρια ψηφοφόρων, πρέπει να έχεις απειλήσει μαύρους με όπλα.

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμφάνιση του ζεύγους λευκών 60ρηδων, που μίλησαν στο συνέδριο, δύο μήνες αφού είχαν απειλήσει με όπλα διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter, την ώρα που περνούσαν άοπλοι και ειρηνικά μπροστά από το σπίτι τους στο Σεντ Λούις.

Σε βίντεο που τον Ιούνιο έκανε τον γύρο του κόσμου, το ζευγάρι των 60χρονων δικηγόρων κρατούσαν ο κάθε ένας από ένα όπλο σημαδεύοντας τους κυρίως αφροαμερικανούς διαδηλωτές που περνούσαν από εκείνο τον δρόμο.

Οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, όμως εναντίον του Μαρκ και της Πατρίσια ΜακΚλότσκι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη χρήση όπλων, τις οποίες ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει «κατάχρηση εξουσίας».

Στην ομιλία τους, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που στις ΗΠΑ έχουν ξεσπάσει εκ νέου διαδηλώσεις αφού αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν Αφροαμερικανό στο Γουισκόνσιν την Κυριακή, οι ΜακΚλόσκι προειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές συνοικίες θα βυθιστούν στην ανομία και το έγκλημα, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που είδατε μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εσάς», είπε η Πατρίσια ΜακΚλόσκι μιλώντας μέσω βίντεο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Το ζεύγος με τα όπλα στα χέρια «προστατεύει την περιουσία του» από άοπλους και ειρηνικούς διαδηλωτές που περνούν από τον δρόμο έξω από το σπίτι τους

«Οπου κι αν μένετε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ακραίων Δημοκρατικών», πρόσθεσε μιλώντας την ώρα που στο πλευρό της βρισκόταν ο σύζυγός της.

Για τη σκληρή Δεξιά, το ζευγάρι των δικηγόρων απλώς άσκησε ένα θεμελιώδες δικαίωμά του: υπερασπίστηκε την περιουσία του.

Το μήνυμα της Πατρίσια ΜακΚλόσκι θύμισε τις επανειλημμένες κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι εκδικητικές «συμμορίες» καταστρέφουν τις πόλεις, οι δήμαρχοι των οποίων είναι Δημοκρατικοί.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ, που προσπαθεί να κερδίσει τις ψήφους των λευκών γυναικών δήλωσε ότι «οι νοικοκυρές των προαστίων» επιθυμούν ασφάλεια και ότι αν βρεθούν Δημοκρατικοί στον Λευκό Οίκο, οι συνοικίες θα βυθιστούν στο χάος.

Οι ΜακΚλόσκι επέκριναν τις αρχές που άσκησαν διώξεις εναντίον τους, αλλά όχι εναντίον της «εκτός ελέγχου συμμορίας», όπως την αποκάλεσαν. Και τόνισαν ότι είχαν δικαίωμα να υπερασπιστούν την περιουσία τους.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπερασπιστεί το ελέω Θεού δικαίωμα κάθε Αμερικανού να προστατεύσει το σπίτι και την οικογένειά του», υπογράμμισε ο Μαρκ ΜακΚλόσκι.

Ο Τραμπ και οι φανταστικοί του εχθροί

Στο μεταξύ, μιλώντας στο συνέδριο -για πρώτη φορά, θα ακολουθήσουν κι άλλες- ο Τραμπ επέλεξε όπως αναμενόταν, ιδιαίτερα επιθετικό και διχαστικό τόνο και δεν δίστασε να προειδοποιήσει για μία ακόμα φορά για το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, φυσικά χωρίς αποδείξεις.

Για πολλοστή φορά μίλησε κατά της επιστολικής ψήφου -που ο ίδιος και η σύζυγός του επέλεξαν για να ψηφίσουν- και για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τις εκλογές.

«Ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη είναι να κάνουν νοθεία», υποστήριξε. Διότι «θα νικήσουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο μετά την εμφάνισή του στο Σάρλοτ, από όπου απευθύνθηκε και πάλι στο συνέδριο

Στη συνέχεια μίλησε για μία ακόμα φορά για το επόμενο αγαπημένο του θέμα, τον «κινεζικό ιό»: «Αυτό που κάνουν (οι Δημοκρατικοί) είναι να χρησιμοποιούν την COVID για να κλέψουν τις εκλογές. Χρησιμοποιούν την COVID για στερήσουν με απάτη από τον αμερικανικό λαό (…) δίκαιες και ελεύθερες εκλογές».

Αντίθετα με το συνέδριο των Δημοκρατικών, δεν θα μιλήσουν εν ζωή πρώην Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι -και ποιος να μιλήσει άλλωστε, αφού όλοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν και δεν το κρύβουν.

«Ο Τραμπ δεν ξεκίνησε πολέμους»

Ο Τραμπ αξίζει τον έπαινο διότι δεν άρχισε νέους πολέμους στην πρώτη του θητεία, δήλωσε στο συνέδριο ο Ματ Γκετς, συντηρητικό στέλεχος του GOP που εκπροσωπεί τη Φλόριντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά τον Ρέιγκαν που δεν άρχισε νέο πόλεμο (αν και ο Ρέιγκαν έστειλε στρατό στη Γρενάδα)», τόνισε ο Γκετς, κατηγορώντας τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν πως παρίστανε «ανοήτως τον χειροκροτητή, επί δεκαετίες, πολέμων χωρίς νίκη, χωρίς τέλος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...