176
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας | Intime

Σταϊκούρας: Αντεξε η οικονομία, στόχος μας η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 20:55
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
|Intime

Σταϊκούρας: Αντεξε η οικονομία, στόχος μας η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 20:55

Παρά την κρίση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, «η ελληνική οικονομία άντεξε», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα πρώτα στοιχεία για το 2020 που δείχνουν ύφεση της τάξης του 8%.

«Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στη συγκράτηση της ανεργίας», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Future of Retail 2040».

Όπως πρόσθεσε, «τα λουκέτα ήταν περιορισμένα και με δεδομένη τη σημερινή αδυναμία κατανάλωσης, τουλάχιστον, αυξάνονται οι ιδιωτικές καταθέσεις με ό,τι σημαίνει αυτό για την κατανάλωση μετά την πανδημία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, όπως είπε ο υπουργός, «έχουν ληφθεί συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ύψους 27 δισ. ευρώ. Τα επιπλέον μέτρα θα είναι 8,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 11,6 δισ. ευρώ για το 2021, και συνολικά στα 35,6 δισ. ευρώ για τη διετία. Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί η αντιμετώπιση του υψηλού ιδιωτικού χρέους, το οποίο διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια, με την προστασία των πιο ευάλωτων νοικοκυριών που επλήγησαν από την κρίση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News