565
|

Βρώμισαν και το Κύπελλο

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 17 Απριλίου 2014, 00:36

Βρώμισαν και το Κύπελλο

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 17 Απριλίου 2014, 00:36

Εδώ, στο protagon.gr, είχα γράψει πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τη συμπεριφορά τους καταντούν μερικές φορές να γίνονται βαρίδι για την ομάδα τους. Είχα τότε κατακλυστεί από σχόλια των φίλων του Δικέφαλου ότι δεν καταλαβαίνω τι θα πει Παοκτσής και τέτοια. Ομολογώ με βάση τα χθεσινά ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνω, αλλά σίγουρα σιχαίνομαι συμπεριφορές σαν κι αυτές που αντικρίσαμε στο γήπεδο της Τούμπας, όπου βρέθηκε λερωμένος ο πάγκος των «φιλοξενουμένων» παικτών με ψάρια και ψαρόνερα. Φαντάζομαι και ο κ. Ιβάν Σαββίδης θα κατάλαβε τι λέρες και τι ανίκανους έχει στη δούλεψή του. Λέρες, από τη στιγμή που έγινε κάτι κάτω από τα μάτια τους και δεν αντέδρασαν και τι ανίκανους, αφού σε ολόκληρο γήπεδο δεν είχε προβλεφθεί να υπάρχει δεύτερος πάγκος (αν δηλαδή πάρει για κάποιο λόγο φωτιά ο πάγκος, οι παίκτες θα παρακολουθούν τον αγώνα όρθιοι;). Επίσης, στον εξυπνότερο λαό του κόσμου, χθες το βράδυ πήρε μια ώρα και ένα τέταρτο για να καταλάβει ότι αν έβαζαν μια σειρά από καρέκλες μπροστά στις λερωμένες θέσεις του πάγκου θα λυνόταν το πρόβλημα για εκείνη τη στιγμή. Αλλά όταν το μυαλό σου φτάνει μόνον μέχρι εκεί, δηλαδή να πετάξεις μια μπανάνα σε κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού για να ειρωνευτείς ή γιατί σε ενόχλησε η σκουρόχρωμη επιδερμίδα του, τότε δεν μπορείς να σκεφτείς πιο δύσκολα πράγματα όπως το ότι καταστρέφεις την ατμόσφαιρα που θα ήθελες να φτιάξεις για τους δικούς σου παίκτες. Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  • Η Τούμπα πρέπει να κλείσει για ένα εξάμηνο, τουλάχιστον, όχι γιατί μπορεί να συνετιστούν οι περισσότεροι από τους χθεσινούς οπαδούς, αλλά μήπως οι παράγοντες του ΠΑΟΚ καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξει η συμπεριφορά τους απέναντι στους «πελάτες» τους.
  • Δύσκολο, βέβαια, αφού με τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε», άρα ό,τι έγινε εκεί μέσα λίγο πριν, πρέπει κάποιος να φάει χρόνο για να του το εξηγήσει του ανθρώπου μήπως και καταλάβει πόσο φάουλ δήλωση έκανε.
  • Επιμένω πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον καταστρέφουν. Διότι η καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα βοήθησε τους Ολυμπιακούς να προσαρμοστούν στην ατμόσφαιρα της Τούμπας.
  • Από την πλευρά του ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης, μπράβο του, δήλωσε πριν αρχίσει ο αγώνας ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι συνθήκες τρομοκρατίας. Μπράβο του γιατί προσπάθησε να προσθέσει μια χαρούμενη νότα. Αφού πολλοί από εμάς θυμηθήκαμε τη Ριζούπολη και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και όσα διαδραματίστηκαν εκεί. Επίσης το κακόγουστο συμβάν με τα ψάρια, δεν ήταν παρά συνέχεια εκείνου που οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν αρχίσει ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό βρήκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκης τον πάγκο τους αλειμμένο με βαζελίνη.
  • Προφανώς γίνεσαι κορυφαίος παράγοντας όταν κάθε βράδυ κάνεις erase στη μνήμη σου και πας για άλλα την επόμενη όταν ξυπνήσεις.
  • Μανιάτης, Κατσουράνης, Τζαβέλλας θα πρέπει να τιμωρηθούν και να χάσουν το ταξίδι στη Βραζιλία με την Εθνική, για να παραδειγματιστούν και οι άλλοι.

Πριν κλείσω θα ήθελα να επισημάνω και κάτι ακόμη. Βλέποντας τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, το μάτι μου κάποια στιγμή πήρε κάτι φτυσιές πισώπλατα, να στολίζουν το σακάκι του προπονητή του ΟΦΗ κ. Σα Πίντο, που δήλωσε στο τέλος αυθόρμητα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Κρίμα ρε σεις. Αυτός που έκανε κάτι τέτοιο με ποιον τα έβαζε εκείνη τη στιγμή και με πόση παλικαριά άραγε «επιτέθηκε» στην πλάτη και στο ρούχο ενός ξένου ανθρώπου;

Εξυπνάδα και γενναιότητα τις κόβεις με το μαχαίρι προς το παρόν στα ελληνικά γήπεδα. Αλλά αξίζει να συνεχίσεις να βλέπεις αυτούς τους αγώνες αλλά και το μετά, αν θέλεις να ψηλαφίσεις προσεκτικά την παρακμή μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News