411
Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πανηγυρίζουν μαζί | REUTERS/Michael Dalder

Απίστευτο: Διπλός θρίαμβος για Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 22:37
Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πανηγυρίζουν μαζί
|REUTERS/Michael Dalder

Απίστευτο: Διπλός θρίαμβος για Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 22:37

Ακόμη και αν κάποιοι ειδικοί περί τον κλασικό αθλητισμό το υποψιάζονταν, μοιάζει δύσκολα πιστευτό· και όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησαν κατά σειρά το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου!

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Δύο ελληνίδες στις τρεις πρώτες θέσεις

Οι δύο ελληνίδες αθλήτριες ήταν εξαιρετικές στον τελικό του επί κοντώ και άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη με τις επιδόσεις τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την προσφιλή τακτική της άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη και τα 4.75 και 4.80 μέτρα, ενώ είχε αφήσει και τα 4.70 στο ενδιάμεσο.

Η Στεφανίδη πανηγυρίζει

Στην συνέχεια πέρασε πάνω και από τα 4,85, επίδοση που ήταν νέο ρεκόρ αγώνων, δείχνοντας ότι είναι μία πραγματικά σπουδαία αθλήτρια. Είναι το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την αθλήτρια του Α.Ο Φιλοθέης, από το 2016 και μετά. Mάλιστα, η Στεφανίδη έγινε η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που υπερασπίζεται τον τίτλο της.

«Είναι μεγάλη επιτυχία. Ετοιμαστήκαμε σωστά εφέτος και αυτό βγήκε σε όλη την ομάδα» δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη. «Ελπίζω να συνεχίσουμε μαζί με την Νικόλ» συμπλήρωσε η ελληνίδα πρωταθλήτρια για την φίλη – αντίπαλό της. «Ο αγώνας ήταν χρονικά πολύ κοντά στην τραγωδία στην Αττική. Αυτή η νίκη δεν μπορεί να φέρει πίσω ανθρώπους ή περιουσίες που χάθηκαν όμως είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε από την πλευράς μας για να δώσουμε έστω λίγη χαρά» είπε.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της υπερέβαλλε εαυτόν. Η 32χρονη αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.55 μέτρα και με την πρώτη τα 4.45, 4.65, 4.70 και 4.75. Στην συνέχεια πέρασε και τα 4,80 με αυτήν την επίδοση να τις εξασφαλίζει ουσιαστικά το ασημένιο μετάλλιο.

Η Κυριακοπούλου ήταν εξαιρετική

«Σας είχα πει ότι θα γίνει ένας τρομερός αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Ελπίζω μόνο να δώσαμε λίγη χαρά στην χώρα μετά την τραγωδία που έζησε» δήλωσε μετά τον αγώνα η Νικόλ Κυριακοπούλου. «Ενοιωθα πολύ καλά και ήμουν σίγουρη ότι θα πάρω ένα μετάλλιο» συμπλήρωσε αφιερώνοντάς το μεταξύ άλλων στους ανθρώπους που υπέφεραν στην Ανατολική Αττική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...