760
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σουρεαλισμός: Η Αστυνομία οδήγησε στο Τμήμα τρεις καθηγητές που… εφάρμοσαν τον νόμο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 12:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2021, 23:02
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σουρεαλισμός: Η Αστυνομία οδήγησε στο Τμήμα τρεις καθηγητές που… εφάρμοσαν τον νόμο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 12:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2021, 23:02

Στην Ελλάδα του 2021 αυτός που εφαρμόζει τον νόμο, κινδυνεύει να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα! Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συγκλονιστική καταγγελία της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πειραιά, η οποία αποκάλυψε ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Καμινίων: γονέας μαθητή μήνυσε τρία μέλη του Συλλόγου Διδιασκόντων επειδή αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του επειδή δεν είχε κάνει ούτε self test ούτε φορούσε προστατευτική μάσκα. Η ΕΛ.ΑΣ έσπευσε στο σχολείο και προσήγαγε τους τρεις εκπαιδευτικούς. Γιατί; Επειδή… εφάρμοσαν τον νόμο!

Τελικά, ύστερα από μια πολύωρη κατάθεση και αφού η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καμινίων υπέβαλε με τη σειρά της μήνυση και αφού παρενέβη ο εισαγγελέας, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το γιατί η ΕΛ.ΑΣ προσάγει με τέτοια ευκολία ανθρώπους που απλώς εφαρμόζουν τον νόμο και δεν έχουν καμία δουλειά να έχουν πάρε δώσε με τον νόμο, είναι ένα θέμα που μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Από την άλλη και η ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να ασχοληθεί με όλους εκείνους τους γονείς που ουσιαστικά στερούν το σχολείο από τα παιδιά τους, επιβάλλοντάς τους να μη εφαρμόζουν τα απαιτούμενα μέτρα, με συνέπεια τον αναγκαστικό αποκλεισμό τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό η ΕΛΜΕ Πειραιά κατήγγειλε ότι από τη μία τα σχολεία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Το σωματείο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καμινίων που μηνύθηκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων, προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που (επαναλαμβάνουμε) αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!

Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο.

Πραγματικά, τα γεγονότα προκαλούν οργή.

Τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης. Η ΕΛΜΕ έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά (βλέπε π.χ. ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 277/3-9-2021).

Οι συνάδελφοι από την άλλη, που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή μέσα σε αυτές τις συνθήκες, έχοντας συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης και του ρόλου τους, έχοντας συνείδηση των αυτονόητων, στοιχειωδών μέτρων (όπως η μάσκα) που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα!

Μα καλά, είναι δυνατόν; Έλεος!

Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βρήκε να προσάγει η Αστυνομία στο Τμήμα;

Τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους “αρνητές” γονείς, έχουν αυξηθεί. Σε πάρα πολλά  σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη!

Να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομίας στο Γυμνάσιο Καμινίων και απαιτούμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον τέτοιο εξοργιστικό περιστατικό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του Γυμνασίου Καμινίων».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει το συμβάν, με μια αιτιολογία του τύπου ότι οι εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν στο οικείο ΑΤ για να υποβάλουν μηνύσεις, λες και ήταν υποχρεωμένοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήταν η ακόλουθη:

Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκπαιδευτική μονάδα σε περιοχή του Πειραιά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί, μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News