378
Φωτογραφία αρχείου | Παπαμήτσος Δημήτρης/ Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ IntimeNews

Σκυλακάκης: «Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι συνειδητά ασαφές»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 16:19
Φωτογραφία αρχείου
|Παπαμήτσος Δημήτρης/ Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ IntimeNews

Σκυλακάκης: «Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι συνειδητά ασαφές»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 16:19

«Συνειδητά ασαφές» χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος συνέδεσε την ασάφεια αυτή με τις μετεκλογικές εξελίξεις της 25ης Ιουνίου.

«Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι συνειδητά ασαφές. Δηλαδή, δεν σου λέει τι ακριβώς θα κάνει, για να μπορείς να κάνεις μια πλήρη ποσοτικοποίηση, για παράδειγμα, μείωση φόρων στην εργασία, δεν λέει πόσο και πώς, δεν δίνει κάποια λεπτομέρεια. Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Ποια είναι τα βασικά είδη διατροφής; Είναι πέντε, είναι 10, είναι 15; Δεν μας το λέει ούτε και αυτό. Αυτό έχει την εξής σημασία. Επίσης ασαφές είναι και στην περίπτωση των φόρων που προτείνει. Ελεγε στο πρόγραμμα για φόρο στα μερίσματα, όμως δεν έλεγε ποιοι ήταν οι συντελεστές του φόρου στα μερίσματα», ανέφερε αναλυτικά ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Ερωτηθείς κατά πόσο η ΝΔ ασχολείται με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την νέα εκλογική μάχη επειδή την ανησυχεί μια διαρροή ψήφων προς τα εκεί, ο κ. Σκυλακάκης το αρνήθηκε και είπε:

«Με την πιθανότητα να έχουμε παραπάνω κόμματα στη Βουλή, αν μπει η ΝΙΚΗ, αν μπει η Πλεύση Ελευθερίας, αν ενδεχομένως μπει το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, τα νούμερα της αυτοδυναμίας γίνονται πολύ πιο ψηλά. Συνεπώς υπάρχει, αν και το αρνείται ο κ. Ανδρουλάκης –ο οποίος λέει “όχι, όχι, όχι, δεν θέλω να κυβερνήσω, εγώ αξιωματική αντιπολίτευση θέλω να γίνω”– μία πιθανότητα, αν ο λαός δεν επιλέξει μία αυτοδύναμη ΝΔ, να προκύπτει πίεση για συγκυβέρνηση τέτοιου είδους», επισήμανε ο πρώην υπουργός.

«Καλώς ή κακώς, το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι το τρίτο κόμμα και σε περίπτωση –που δεν πιστεύω ότι θα γίνει– που υπάρχει μία απόφαση του λαού διαφορετική, το πρόγραμμά του έχει σημασία. Επίσης και αν επιδιώκει να γίνει αντιπολίτευση αξιωματική, το πρόγραμμά του έχει σημασία. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς τουλάχιστον, το συζητήσαμε εξαντλητικά», συμπλήρωσε.

Ζητηθείς να διευκρινίσει εάν η ΝΔ βάζει στο τραπέζι θέμα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ το ίδιο αρνείται την συγκυβέρνηση και σημείωσε ότι, «αυτό που βάζω στο τραπέζι, είναι την ανάγκη να έχουμε μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ακριβώς διότι στην περίπτωση που δεν θα έχουμε μία ισχυρή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ανοίγουν εκ των πραγμάτων άλλα σενάρια, τα οποία θα έφερναν αυτού του είδους τη δημοσιονομική διαχείριση στο προσκήνιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...