529
Ο «ζαβολιάρης» Νίμαν: η ταχύτατη ανέλιξη του στο σκάκι προκαλεί ακόμη και... πρωκτολογία | Instagram/ crystalline618/ CreativeProtagon

Σκάνδαλο στο παγκόσμιο σκάκι: «Ο Χανς Νίμαν κλέβει»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 11:50
Ο «ζαβολιάρης» Νίμαν: η ταχύτατη ανέλιξη του στο σκάκι προκαλεί ακόμη και... πρωκτολογία
|Instagram/ crystalline618/ CreativeProtagon

Σκάνδαλο στο παγκόσμιο σκάκι: «Ο Χανς Νίμαν κλέβει»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 11:50

Σάλος έχει ξεσπάσει στην παγκόσμια κοινότητα σκάκι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του Chess.com, του μεγαλύτερου ιστοτόπου online παιχνιδιών, σύμφωνα με την οποία ο γκραν μάστερ στο σκάκι, 19χρονος Χανς Νίμαν, φαίνεται ότι έκλεβε συστηματικά στις παρτίδες με τους αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής Daily Telegraph, o αμερικανός σκακιστής, ο οποίος τον περασμένο μήνα κέρδισε τον ανίκητο επί 53 αγώνες, πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν, «διαπιστώθηκε ότι συνολικά είχε κλέψει σε περισσότερους από 100 διαδικτυακούς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών τουρνουά με μεγάλα χρηματικά έπαθλα».

Ο αμερικανός σκακιστής είχε μεν παραδεχτεί απάτες σε άτυπα παιχνίδια όταν ήταν 12 και 16 ετών, αρνείται όμως ότι το έκανε σε ανταγωνιστικές παρτίδες σκάκι. Ενώ στην έκθεση του Chess.com δεν έχει απαντήσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο ιστότοπος, στην έκθεση των 72 σελίδων που δημοσιεύει, συγκρίνει τις κινήσεις του 19χρονου με εκείνες που προτείνονται από υπολογιστές σκακιού, οι οποίοι είναι πολύ ισχυρότεροι και από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. «Ηταν ήδη 17 ετών όταν, πιθανότατα, εξαπάτησε τους αντιπάλους του σε μερικούς από αυτούς τους αγώνες», αναφέρεται στην έκθεση. «Επίσης, έκανε streaming σε 25 από αυτά τα παιχνίδια».

Ο ιστότοπος κατέγραψε ακόμη «ανακολουθίες» στον ρυθμό ανόδου και βελτίωσης του Νίμαν, κάτι που τον οδήγησε να ανεβεί στη βαθμολογία στο κλασικό σκάκι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια: από περίπου 800ός στον κόσμο, στους 50 καλύτερους παίκτες. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή η άνοδος ήταν η ταχύτερη στη «σύγχρονη καταγεγραμμένη ιστορία» και συνήθως οι συνομήλικοί του τα κατάφερναν «πολύ αργότερα στην πορεία τους».

Ο Νίμαν (δεξιά) απέναντι στον Μάγκνους Κάρλσεν, πριν ξεσπάσει η διαμάχη

Το σκάνδαλο ξεκίνησε όταν ο Νορβηγός Κάρλσεν προέβη σε υπαινιγμούς για εξαπάτηση εναντίον του από τον Νίμαν και παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ωστόσο, ο Νίμαν αρνήθηκε ότι είχε «στήσει» το διαδικτυακό τουρνουά στο οποίο αναμετρήθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να παίξει γυμνός για να του αποδείξει ότι δεν έκρυβε ηλεκτρονικές συσκευές που θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να εξαπατήσει κάποιον». Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις δεν έγιναν τυχαία.

Η επιτυχία του νεαρού Νίμαν από τον Σαν Φρανσίσκο να κερδίσει στο τουρνουά σκάκι «Sinquefield Cup» τον 31 ετών νορβηγό γκραν μάστερ Μάγκνους Κάρλσεν είχε από νωρίς ταράξει τα νερά και προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο Κάρλσεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Tοτε, η εφημερίδα του Σεντ Λιους «Riverfront Times» είχε δημοσιεύσει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Νίμαν είχε τοποθετήσει στον πρωκτό του sex toy, το οποίο επικοινωνούσε ασύρματα με υπολογιστή. Η μία υπόθεση είναι ότι κάποιος συνεργάτης «σφύριζε» στον Νίμαν τις σωστές κινήσεις, δονώντας με συνθηματικό τρόπο το «έξυπνο» αυτό sex toy, μέσω υπολογιστή, και η άλλη ότι μέσω συσφίξεων του πρωκτού, ο Νίμαν ενεργοποιούσε το sex toy και αναζητούσε τις σωστές κινήσεις σε υπολογιστή, ο οποίος έπαιζε αυτόματα το παιχνίδι που έπαιζαν ο Νίμαν με τον Κάρλσεν!

Πάντως, αυτός που τρόλαρε τον Νίμαν πιο επιτυχημένα από όλους ήταν ο Ελον Μασκ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Το ταλέντο χτυπά έναν στόχο που κανείς δεν μπορεί να φτάσει. Η ιδιοφυΐα χτυπά έναν στόχο που κανείς δεν μπορεί να δει, γιατί τον έχεις κρύψει… στον πισινό σου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...