248
Στιγμιότυπο από τον απεγκλωβισμό του κοριτσιού | ΥouTube/ΕΡΤ

Σεισμός στην Τουρκία: Η μάχη της ΕΜΑΚ στα ερείπια – Δεν τα κατάφερε η μικρή Φατμέ, διασώθηκε η αδελφή της

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 16:07
Στιγμιότυπο από τον απεγκλωβισμό του κοριτσιού
|ΥouTube/ΕΡΤ

Σεισμός στην Τουρκία: Η μάχη της ΕΜΑΚ στα ερείπια – Δεν τα κατάφερε η μικρή Φατμέ, διασώθηκε η αδελφή της

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 16:07

Στη μάχη της διάσωσης εγκλωβισμένων στα ερείπια του φονικού σεισμού-τέρας στη νοτιοανατολική Τουρκία, ρίχτηκε από νωρίς τη Δευτέρα η αποστολή της ΕΜΑΚ στα Αδανα και την Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) και ήδη τα μέλη της (που χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες) κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα δύο μέλη οικογένειας που είχαν παγιδευθεί στα χαλάσματα πολυκατοικίας στην επαρχία Χατάι.

Δυστυχώς, την ίδια έκβαση δεν είχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού -λίγο αργότερα-  της μικρής Φατμέ που τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Τις φωνές του κοριτσιού άκουσε ένας από τους έλληνες διασώστες και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης (το κορίτσι ήταν εγκλωβισμένο κάτω από τους τόνους μπάζων σε βάθος έξι μέτρων).

Παρά τις προσπάθειες των μελών της ελληνικής ομάδας το κοριτσάκι δεν άντεξε, παγιδευμένο εδώ και 36 ώρες στα χαλάσματα. Ζωντανή όμως από τα ερείπια βγήκε η επτάχρονη αδελφή της, μεταδίδει η ΕΡΤ, χάρη στην επιμονή του έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Τη στιγμή του απεγκλωβισμού της επτάχρονης όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα (δείτε το βιντεο κάτω).

«Η ισχύς εν τη ενώσει, έλληνας πυροσβέστης με τoύρκο στρατιώτη συνεργάζονται», γράφει η ανάρτηση στο Twitter με την εικόνα της διάσωσης στη Χατάι.

Νωρίτερα, όπως προαναφέρθηκε, άλλη ομάδα της ελληνικής αποστολής απεγκλώβισε τον 50χρονο πατέρα τετραμελούς οικογένειας η οποία είχε  παγιδευτεί κάτω από κλιμακοστάσιο πολυώροφου κτιρίου στη Χατάι, ενώ σε εξέλιξη ήταν οι προσπάθειες να βγει ζωντανή από τα χαλάσματα  και η εξάχρονη κόρη του. Μαζί της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το σημείο της τραγωδίας, νεκροί το αδελφάκι της και η μητέρα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...