183
Στιγμιότυπο από παλαιότερη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για τα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 08:50
Στιγμιότυπο από παλαιότερη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για τα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 08:50

Ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων προβλέπει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Τετάρτη.

Αστυνομικοί από πολλές υπηρεσίες, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και drone επιστρατεύονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι καθημερινά θα περιπολούν στα Εξάρχεια, πεζοί και εποχούμενοι, συνολικά 90 αστυνομικοί (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας.

Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ το drone της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και αν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς» τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...