347
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά τη διαρροή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την έδχειχναν να διασκεδάζει | Lehtikuva/Roni Rekomaa

Σάνα Μαρίν: Υποβλήθηκε σε τεστ για ναρκωτικά – «Δεν έκανα τίποτα παράνομο»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 18:04
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά τη διαρροή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την έδχειχναν να διασκεδάζει
|Lehtikuva/Roni Rekomaa

Σάνα Μαρίν: Υποβλήθηκε σε τεστ για ναρκωτικά – «Δεν έκανα τίποτα παράνομο»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 18:04

Η Σάνα Μαρίν δήλωσε την Παρασκευή ότι υποβλήθηκε σε τεστ ναρκωτικών, λίγη ώρα μετά την εμφάνιση νέων πλάνων που δείχνουν την πρωθυπουργό της Φινλανδίας να χορεύει με έναν φινλανδό ποπ σταρ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η 36χρονη πολιτικός είχε δεχθεί σφοδρή κριτική με αφορμή τη διαρροή ενός βίντεο από ένα πάρτι στο οποίο η ίδια συμμετείχε, με ορισμένους πολιτικούς να λένε ότι πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση για χρήση ουσιών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι, η Μαρίν ανέφερε ότι έκανε το τεστ λίγες ώρες νωρίτερα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν έχει πάρει ποτέ ναρκωτικά. «Ακόμη και στα εφηβικά μου χρόνια δεν έχω κάνει χρήση κανενός είδους ναρκωτικών», είπε η κυρία Μάριν, προσθέτοντας ότι έκανε το τεστ ναρκωτικών για να κατευνάσει τις όποιες ανησυχίες.

«Δεν έκανα τίποτα παράνομο», επέμεινε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το τεκμήριο της αθωότητας περιλαμβάνεται στα δικαιώματά της.

Με αφορμή το αρχικό βίντεο που είχε δημοσιευτεί (βλ. παρακάτω), δημοσιογράφοι αμφισβήτησαν το εάν η πρωθυπουργός, η οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2019, θα ήταν σε θέση να λάβει άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις εάν χρειαζόταν, όπως μετέδωσε το BBC.

Απαντώντας στην κριτική αυτή, η ίδια σημείωσε: «Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να υπήρξε ξαφνική ανάγκη μέσα στη νύχτα για να πάω στο Μέγαρο του Κρατικού Συμβουλίου». Πρόσθεσε ότι η λειτουργικότητα της ήταν «πολύ καλή» και ότι η ατζέντα της δεν περιελάμβανε συναντήσεις τις ημέρες που διασκέδασε.

Εξάλλου, αν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παραδέχτηκε ότι την τραβούσαν βίντεο συνεχώς, δήλωσε αναστατωμένη από τη δημοσιοποίηση των πλάνων. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κατανοούν ότι ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος εργασίας μπορούν να διαχωριστούν», επισήμανε.

Η άλλοτε νεότερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο –τίτλος που τώρα κρατείται από τον πρόεδρο της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς– δεν έκρυψε το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο της και έχει φωτογραφηθεί συχνά σε μουσικά φεστιβάλ.

Πέρυσι ζήτησε συγγνώμη για το ότι είχε πάει σε ένα κλαμπ, όπου ήρθε σε στενή επαφή με ένα κρούσμα Covid-19.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Μαρίν χαρακτηρίστηκε η «πιο κουλ πρωθυπουργός στον κόσμο» από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bild.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...