383
Αστυνομικοί μεταφέρουν συλλαμβάνουν βίαια διαδηλωτή στη Μόσχα, το Σάββατο | REUTERS/Maxim Shemetov

Ρωσία: 3.300 συλλήψεις για τον Ναβάλνι – μία γυναίκα στην Εντατική

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 14:23
Αστυνομικοί μεταφέρουν συλλαμβάνουν βίαια διαδηλωτή στη Μόσχα, το Σάββατο
|REUTERS/Maxim Shemetov

Ρωσία: 3.300 συλλήψεις για τον Ναβάλνι – μία γυναίκα στην Εντατική

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 14:23

Περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο στις διαδηλώσεις που έγιναν στη Ρωσία για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στην Αγία Πετρούπολη μια διαδηλώτρια που τραυματίστηκε νοσηλεύεται στην Εντατική.

Η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων καταδικάστηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVD Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 3.324 ανθρώπους σε δεκάδες πόλεις, εκ των οποίων τους 1.320 στη Μόσχα και τους 490 στην Αγία Πετρούπολη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων στη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που έχει καταγραφεί στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα

Η εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για βιαιότητες, συμπεριλαμβανομένου «από την πλευρά δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με τον σεβασμό του νόμου».

Αστυνομικός συλλαμβάνει με βία διαδηλώτρια

Η εισαγγελία δημοσίευσε την ανακοίνωση αυτή μετά την μετάδοση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενός βίντεο στο οποίο φαινόταν μια γυναίκα να πέφτει στο έδαφος αφού δέχθηκε κλωτσιά από αστυνομικό για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Η γυναίκα, που ονομάζεται Μαργκαρίτα Γιούντινα, φαίνεται στο βίντεο να ρωτάει τρεις αστυνομικούς γιατί συλλαμβάνουν έναν νεαρό διαδηλωτή που είναι άοπλος. Ενας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο στη συνέχεια να της δίνει μια κλωτσιά στην κοιλιά.

Επεισόδια στη διαδήλωση στη Μόσχα

Η Γιούντινα εισήχθη στο νοσοκομείο χθες το βράδυ έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου Djanelidze της Αγίας Πετρούπολης. «Βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται στην εντατική».

Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές σε πολλές μεγάλες πόλεις καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πούτιν κλέφτη!», «Ναβάλνι είμαστε μαζί σου!» ή ακόμη «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους!».

Αλλη μία από τις πολλές βίαιες συλλήψεις

Ο 44χρονος Ναβάλνι, ο οποίος τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση και κατηγορείται στο πλαίσιο πολλών δικαστικών διαδικασιών, συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου έμεινε πέντε μήνες για να αναρρώσει έπειτα από τη δηλητηρίασή του με τοξική ουσία για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...