713
Η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι οδηγείται στον εισαγγελέα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη της 35χρονης για την επίθεση με το βιτριόλι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 10:19
Η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι οδηγείται στον εισαγγελέα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη της 35χρονης για την επίθεση με το βιτριόλι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 10:19

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος απασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε, αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση, στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Εξάλλου, ένα αίτημα φιλίας στο facebook που έκανε στο θύμα ένας φίλος της φερόμενης ως δράστριας, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– το μένος της.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι –το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο– και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών υπηρεσιών, εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ιωάννα πάγωσε όταν έμαθε για την 35χρονη»

Για την αντίδραση της 34χρονης Ιωάννας, όταν ενημερώθηκε για τη γυναίκα που κατηγορείται ότι της επιτέθηκε με βιτριόλι, μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως όταν την ενημέρωσε ποια είναι η γυναίκα που συνελήφθη, εκείνη «πάγωσε» και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να του απαντήσει ότι τη γνωρίζει και πως δεν θα μπορούσε να πάει σε εκείνη το μυαλό της.

Η Ιωάννα του είπε ότι είναι απλώς μια γνωστή της, που την έχει δει πολύ λίγες φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, και πως το «τρίτο πρόσωπο» ούτε καν το γνωρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ανέφερε το όνομά της, ούτε στον δικηγόρο της αλλά ούτε και στις Αρχές.

Το μήνυμα πριν από δύο χρόνια

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι όντως, πριν από δύο χρόνια, η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη, ωστόσο δεν ήταν απειλητικό, αλλά μάλλον ήπιο.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό: αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια. Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα “αν γνωρίζεις τον τάδε”, η Ιωάννα απάντησε “όχι, απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας”. Αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Η 35χρονη φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα νομίζοντας ότι το θύμα είχε σχέση με τον πρώην σύντροφό της. Ολα φέρεται να ξεκίνησαν με αφορμή ένα αίτημα φιλίας που έκανε ο άνδρας στην Ιωάννα, μετά τη γνωριμία τους σε έναν γάμο, γεγονός που προκάλεσε τη ζήλια της 35χρονης κατηγορουμένης.

Η φερόμενη ως δράστρια παρακολουθούσε τις αναρτήσεις της Ιωάννας στα social media και πολύ συχνά έκανε like ή σχολίαζε, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις Αρχές. Οι δύο γυναίκες έχουν κοινή καταγωγή από διπλανά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Πέρυσι βρέθηκαν σε έναν γάμο κοινού γνωστού στην Αιτωλοακαρνανία, όπου με τον τότε σύντροφό της η 35χρονη συνάντησε την Ιωάννα. Αργότερα ο σύντροφός της έκανε αίτημα φιλίας στην 34χρονη, γεγονός που φαίνεται ότι πυροδότησε τη ζήλια της 35χρονης.

Η κατάθεση του άνδρα

Οπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, η πρώην σύντροφός του ζήλευε παράφορα. Της είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούσε σοβαρή σχέση μαζί της, κάτι που η γυναίκα δεν μπορούσε να δεχθεί.

«Της είχα εξηγήσει ότι δεν βλέπω τη σχέση μας σοβαρά. Εκείνη ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Οταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, εξοργίστηκε. Ζήλευε και νόμιζε ότι λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας. Ολα όμως ήταν στο μυαλό της, δεν είχα κάνει κάτι με την Ιωάννα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...