349
| Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 09:50
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 09:50

Αυξημένη θα είναι η θερμοκρασία το Σάββατο και την Κυριακή, με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ τοπικά θα φτάσει ακόμη και τους 38 βαθμούς, κατά τόπους, ιδιαίτερα την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Παρασκευή, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι απογευματινές μπόρες, ιδιαίτερα σε Μακεδονία, Θράκη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά και νότια πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...