350
Μπορεί η μάσκα που κρατά η γυναίκα να είναι για εργάτες παρά για ιατρικό προσωπικό, αλλά στην ανάγκη και αυτή μπορεί να προστατεύσει | REUTERS/George Frey

Πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 20:32
Μπορεί η μάσκα που κρατά η γυναίκα να είναι για εργάτες παρά για ιατρικό προσωπικό, αλλά στην ανάγκη και αυτή μπορεί να προστατεύσει
|REUTERS/George Frey

Πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 20:32

Ενας άνδρας που νοσούσε από την πνευμονία του κορονοϊού κατέληξε το Σάββατο στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, γεγονός που βάζει και τις ΗΠΑ στον κατάλογο των χωρών με νεκρούς από την ασθένεια.

Το περιστατικό, όπως και νέα κρούσματα, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο από τις Αρχές στην κομητεία Κινγκ, στην Ουάσινγκτον, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία του άνδρα ή πώς είχε μολυνθεί, γράφει η Washington Post.

Στις ΗΠΑ, και ιδίως στην Δυτική Ακτή, καταγράφονται πλέον και κρούσματα που δεν σχετίζονται με την Κίνα ή άλλα ταξίδια στο εξωτερικό προβληματίζοντας τις Αρχές.

Παράλληλα, στην Κίνα καταγράφηκαν 47 νέοι θάνατοι ασθενών, γεγονός το οποίο αύξησε σε 2.835 το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 από τον Δεκέμβριο.

Η Εθνική Επιτροπή (δηλαδή, το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 100 περισσότερα από τα 327 τα οποία επαληθεύτηκαν την Πέμπτη, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 79.251 στην ηπειρωτική Κίνα.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι (45 από τους 47) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης, ενώ στην πρωτεύουσά της, τη μεγαλούπολη Γουχάν, υπέκυψαν 37 ασθενείς, κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Επιτροπή. Ενας ασθενής υπέκυψε στο Πεκίνο και ένας στην επαρχία Χενάν.

Παράλληλα χθες 2.885 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται πως βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση μειώθηκε κατά 288, στους 7.664. Συνολικά, 39.002 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα έχουν λάβει εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές της Νότιας Κορέας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς η χώρα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο» στη μάχη της κατά της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Σήμερα Σάββατο καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων: εντοπίστηκαν άλλες 594 περιπτώσεις που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 2.931 από τις 20 Ιανουαρίου οπότε επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Οι νεκροί είναι πλέον 17.

Τουλάχιστον 476 από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην νοτιοανατολική πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της η χριστιανική αίρεση που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα, και άλλα 60 στη γειτονική επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σημαντικότερο ξέσπασμα της επιδημίας εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...