1101
| INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαρτυρίες σοκ για τον έκφυλο ιερέα στα Κάτω Πατήσια: «50 ευρώ για να περάσουμε καλά»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 14:18
|INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαρτυρίες σοκ για τον έκφυλο ιερέα στα Κάτω Πατήσια: «50 ευρώ για να περάσουμε καλά»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 14:18

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ζήτησε και έλαβε ο 37χρονος ιερεάς που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης από το 2020 στο κατηχητικό στην ενορία του στα Κάτω Πατήσια.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την προσαγωγή του ο ρασοφόρος οδηγήθηκε στον ανακριτή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα με τα χέρια στις τσέπες, σε αντίθεση με την εικόνα κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, όπου φαίνεται να τις φοράει.

Στο πλευρό του βρέθηκε στο δικαστήριο η κόρη του, η οποία φώναζε ότι ο πατέρας της είναι αθώος.

Οι φωτογραφίες πριν…

papaviastis__8_

papaviastis__4_

…και μετά την είσοδό του στο γραφείο του ανακριτή

Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε την Πέμπτη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρεται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που –κατά τη δικογραφία– ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας, με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται ότι εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό. Αμέσως την υπόθεση, που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές, ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα κ. Στεφανάτο.

Με απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο κληρικός τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Ηδη εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η 16χρονη δεν είναι το μόνο θύμα του ιερέα και εξετάζονται και άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

Ο ιερέας, που πριν έρθει στην Αθήνα λετουργούσε επί σειρά ετών στην Αρτα, φέρεται να είχε συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης των κοριτσιών-θυμάτων του, αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο πνευματικός στον οποίο μπορούσαν να πουν ό,τι και να τα απασχολούσε και στέλνοντάς τους μέχρι και μηνύματα στο κινητό ή τα social media.

Ενα 50ρικο «για να περάσουμε καλά»

Μία ακόμη κοπέλα, 20 ετών σήμερα, δήλωσε στο Mega ότι πριν από δύο χρόνια ο ίδιος ιερέας της πρόσφερε 50 ευρώ, με αντάλλαγμα «μία ώρα από τον χρόνο της», «για να περάσουμε καλά».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν μαζί με τον φίλο της έφτιαξε ένα γκράφιτι για τον ιερέα στο Περιστέρι.

Όταν πήγε στο γραφείο του για να πληρωθεί, ο ιερέας της έκανε περίεργες ερωτήσεις, όπως εάν έχει σχέση και αν έχει άτομα που εμπιστεύεται και τους λέει τα πάντα. Στη συνέχεια, της έδωσε 20 ευρώ για το γκράφιτι και ακόμα 50 «για να του αφιερώσει λίγο χρόνο».

«Εγώ δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι εννοούσε. Μου εξήγησε όμως πιο μετά ότι θα ήθελε μια ώρα κάθε τόσο να βρισκόμαστε, να με παίρνει με το αμάξι και να πηγαίνουμε σε ένα κτίριο που έχει πάρει ειδικά για το κατηχητικό και τη νεολαία και ότι ήθελε και αυτό να τον βοηθήσω να το ζωγραφίσει», περιέγραψε η κοπέλα.

Κατά δήλωσή της ο ιερέας τής ζήτησε να πηγαίνουν μόνοι τους το βράδυ στον συγκεκριμένο χώρο του κατηχητικού και της είπε να μη φοβάται, αφού ο σκοπός είναι να περάσουμε εμείς καλά».

Το… «πρέσινγκ» του 37χρονου δεν τελείωσε εκεί, καθώς είπε στη νεαρή να του τηλεφωνήσει εάν το μετανιώσει και μάλιστα τής έστειλε προσωπικό μήνυμα στο κινητό στο οποίο έγραφε:

«Καλησπέρα, συγγνώμη που ενοχλώ, κάνε με add στο Facebook».

«Μετά από δύο τρεις ημέρες με έπαιρνε τηλέφωνα, επέμενε. Όταν το σήκωσα, δεν είχε κάτι να πει. Του είπα να μη με ξαναενοχλήσει. Δεν με ξαναπήρε αλλά τύχαινε να τον βλέπω και μόνο του και με την οικογένειά του. Κάθε φορά που περνούσα από μπροστά του, δεν δίσταζε να με κοιτάξει ακόμα και μπροστά στη γυναίκα του, από πάνω ως κάτω. Μου είπαν ότι έπρεπε να το καταγγείλω την ώρα που έγινε. Αλλά επειδή ήμουν ενήλικη, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είχα πάρει σε αστυνομικά τμήματα. Ηξερα ότι υπήρχαν μικρές κοπέλες που πήγαιναν στο κατηχητικό και τις είχε προσεγγίσει. Δεν με πίστευαν, δεν μπορούσα να βγάλω άκρη», δήλωσε η 20χρονη.

«Θα πρέπει να αφεθείς και να εμπιστευτείς τον εξομολογητή σου»

«Εχω φρικάρει, είμαι σε σοκ. Τρέμω ολόκληρη. Είναι φρικιαστικός. Το άκουσα στο ραδιόφωνο και με το που άκουσα 37χρονος, κάτω Πατήσια, είπα: “Ωπα, αυτός είναι”. Τα παιδιά του είναι συμμαθητές με τα δικά μας και τον είχα εμπιστευτεί σε δύσκολες ώρες, αλλά όταν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται, εξαφανίστηκα», δήλωσε μία 30χρονη μητέρα, περιγράφοντας στο iefimerida.gr τον εφιάλτη που έζησε όταν πήγε για εξομολόγηση στο γραφείο του 37χρονου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και Μαύρων, στα κάτω Πατήσια.

«Οταν γεννήθηκε η κόρη μου είχε κάποια μικρά προβλήματα υγείας και έμεινε στην μονάδα νεογνών. Επειδή ήμουν λεχώνα και δεν επιτρεπόταν να βγω έξω, είχε έρθει σπίτι. Τον είχα καλοδεχτεί, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο, για να ανοίξω την καρδιά μου και να ζητήσω βοήθεια από τον Θεό. Ηταν συγχωριανός του συζύγου μου και απευθύνθηκα σε αυτόν. Ήρθε σπίτι, μιλήσαμε και πήρε ένα ρουχαλάκι για το ασαράντιστο μωρό, για να το βάλει στην Αγία τράπεζα. Συναντηθήκαμε στο μέλλον για να μας δώσει πίσω το ρουχαλάκι του παιδιού και ήπιαμε έναν καφέ. Μέχρι τότε δεν μου είχε δώσει κανένα δικαίωμα».

»Ξαφνικά αρχίζω να έχω προβλήματα στον γάμο μου και θέλω να ανοίξω κάπου την καρδιά μου. Και επιλέγω τον ίδιο άνθρωπο. Πηγαίνω στην εκκλησία, με το μωρό στο καρότσι και καθόμαστε σε ένα γραφείο σαν εξομολογητήριο και αρχίζω και του λέω τα προβλήματα που έχω στον γάμο μου. Δεν έδειχνε να δίνει πολύ βάση σε ό,τι του έλεγα. Με κοιτούσε παράξενα. Δεν μου έλεγε κάτι ουσιαστικό. Ηταν κάπως παράξενος. Μόνο στο τέλος της κουβέντας, μου είπε: “Ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι έρωτας και θα πρέπει να εισέλθει στο σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο σύντροφός σου. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Και εάν θες να έχεις το καλό μέσα σου, θα πρέπει να αφεθείς και να εμπιστευτείς τον εξομολογητή σου”.

»Μόλις το άκουσα αγριεύτηκα. Μάζεψα το μωρό και εξαφανίστηκα. Δεν ξαναπήγα και δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που του μίλησα. Τόσο φρικιαστικός είναι αυτός ο άνθρωπος. Εκοψα κάθε επαφή», περιέγραψε η 30χρονη για να συμπληρώσει:

«Τελικά δικαίως αγριεύτηκα. Είδατε τι συνέβη. Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις. Να γράψετε ό,τι σας είπα, πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Πρέπει να μιλάμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...