229
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στη ρωσική Απω Ανατολή | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: «Τραγωδία» αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 16:39
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στη ρωσική Απω Ανατολή
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: «Τραγωδία» αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2022, 16:39

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε για πρώτη φορά την Τρίτη ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια «τραγωδία», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τη δήλωση αυτή έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στη ρωσική Απω Ανατολή.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε ότι αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση, θα νιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στη νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Οσον αφορά τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ρώσοι στρατιώτες στην Μπούτσα, ο Πούτιν είπε ότι οι φωτογραφίες και πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης Μπούτσα είναι ψεύτικα.

Πρόσθεσε ακόμα, πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»προχωράει «όπως έχει σχεδιασθεί», ότι η Ρωσία δεν θα αποκρύψει τίποτα και ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...