267
Τόνοι σκουπιδιών στην κοίτη του Κηφισού | ertnews.gr

Πού πετάει τα σκουπίδια του το Τζάνειο; Στον Κηφισό!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2025, 09:59
Τόνοι σκουπιδιών στην κοίτη του Κηφισού
|ertnews.gr

Πού πετάει τα σκουπίδια του το Τζάνειο; Στον Κηφισό!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2025, 09:59

Μια τεράστια παράνομη χωματερή με τόνους από ιατρικά αρχεία, υγειονομικά απορρίμματα (ευτυχώς αβλαβή), ακόμη και μπάζα από το Τζάνειο νοσοκομείο ανακάλυψαν εθελοντές περιβαλλοντικής οργάνωσης δίπλα στην κοίτη του ποταμού Κηφισού!

Ο σκουπιδότοπος εντοπίστηκε όχι παλιά, αλλά μόλις μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν μέλη της οργάνωσης «Save Your Hood» – που πραγματοποιεί δράσεις καθαρισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας – επιθεωρούσαν δίπλα στην κοίτη του Κηφισού,  κοντά στη «συμβολή» του ποταμού με τη λεωφόρο Κύμης. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η «χωματερή» του Τζανείου…

Το θέμα ανέδειξε την Τρίτη η εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ στο σημείο βρέθηκαν και τηλεοπτικές κάμερες που αποκάλυψαν το μέγεθος της οικολογικής ασυνειδησίας.

Η οργάνωση ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές ενώ οργάνωσε και εθελοντική δράση στην περιοχή. Οι 42 εθελοντές δεν μπορούσαν βέβαια να μετακινήσουν όλον τον τεράστιο όγκο των απορριμμάτων. Απομάκρυναν όσα σκουπίδια βρίσκονταν πιο κοντά στην κοίτη του Κηφισού προς το εσωτερικό του οικοπέδου, ώστε να μην παρασυρθούν από το ποτάμι. Για τον πλήρη καθαρισμό του χώρου απαιτείται παρέμβαση της Πολιτείας.

Δεν ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί ότι τα σκουπίδια προέρχονταν από το Τζάνειο: Ανάμεσα τους ήταν πολλά έγγραφα με τα αναγνωριστικά του νοσοκομείου, κυρίως έντυπα εισόδου και εξιτήρια ασθενών. Στους σωρούς βρέθηκαν ακόμη πεταμένες ιατρικές μάσκες, ποδιές και άλλα αναλώσιμα υλικά, χρησιμοποιημένα και αχρησιμοποίητα.

Η «Καθημερινή» επικοινώνησε με τη διοίκηση του Τζανείου η οποία ανέφερε ότι η εκκαθάριση άχρηστου αρχειακού υλικού γίνεται μέσω οργανισμού του Δημοσίου σε σύμβαση με ιδιώτη. Η συμβεβλημένη με το νοσοκομείο εταιρεία είναι πιστοποιημένη.

Τα απορρίμματα, πάντως, δεν προέρχονται μόνον από το Τζάνειο: Οι εθελοντές βρήκαν σκουπίδια που συνδέονται με γνωστά εστιατόρια, επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, ακόμη και αεροπορικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...