281
|

Σκυλάδικα στο θέατρο

Ιωάννα Μπλάτσου Ιωάννα Μπλάτσου 16 Ιανουαρίου 2015, 00:48

Σκυλάδικα στο θέατρο

Ιωάννα Μπλάτσου Ιωάννα Μπλάτσου 16 Ιανουαρίου 2015, 00:48

Όχι, η φωτογραφία δεν είναι τρολάρισμα. Ναι, ο Σίμος Κακάλας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου θα τραγουδήσουν σκυλάδικα στο «Live» τους στο θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου. Στο διαδραστικό post-σκυλάδικο βαριετέ τους, ερμηνεύουν επιτυχίες των Σταμάτη Γονίδη, Μάκη Χριστοδουλόπουλου, Κώστα Σαφέτη, Γωγώς Τσαμπά, Αννέτας Μαρμαρινού, Asiz, Πάολα Φωκά, Ζαφείρη Μελά, με ένα γιουκαλίλι, ένα ακορντεόν και δύο καζού. Μαζί τους secret guests ηθοποιοί σε ρόλο έκπληξη.

1. Καλά, τι σας έπιασε εσάς του ποιοτικού και το ρίξατε στο σκυλάδικο;
Σίμος & Γιώργος: Κοιτάξτε να δείτε, εμείς το βλέπουμε σοβαρά. Είναι μια πραγματική προσπάθεια να μπούμε στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Το θέατρο δεν πάει πολύ καλά (μην πιστεύετε τα άρθρα με τις «14+1 παραστάσεις που πρέπει να δείτε»). Είμαστε δύο νέοι άνθρωποι με μεράκι και όρεξη για δουλειά.

2. Ποιο θα είναι το dress code του live σας; Να ελπίσουμε σε παγιέτες, χρυσές καδένες κλπ.;
Γιώργος: Δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας. Τι και αν πέσει μια παγιέτα παραπάνω. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

3. Έχετε πάει ποτέ σε σκυλάδικο;
Σίμος: Μας αρέσει να πηγαίνουμε σε μουσικά κέντρα με τον Γιώργο. Αποτελεί διασκέδασή μας και έναν τρόπο να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Είναι ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο νοιώθουμε οικεία. Όποτε βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, πάμε να ακούσουμε την Αννέτα Μαρμαρινού.

4. Ποια η διαφορά μεταξύ λαϊκού τραγουδιού και σκυλάδικου;
Σίμος & Γιώργος: Για μας υπάρχει μόνο το τραγούδι. Η μουσική είναι σαν τη θάλασσα. Δεν μπορείς να κόψεις ένα κύμα και να το πάρεις μαζί σου.

 5. Αν η Ελλάδα του 2015 ήταν σκυλάδικο τραγούδι, ποιο θα ήταν;
Σίμος & Γιώργος: «Καήκαμε και απόψε καήκαμε, μες στα αποκαΐδια κοιμηθήκαμε» του Κώστα Σαφέτη.

«Live»: ΠΟΡΤΑ (Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-7711333, www.porta-theatre.gr). Παράσταση: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:30.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News