396
|

Μέγας Αλέξανδρος: έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 20:00

Μέγας Αλέξανδρος: έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2017, 20:00

Τον Αλέξανδρο δεν τον υπέταξε κανείς. Ούτε καν ο Θάνατος. Αντίκρισε για τελευταία φορά τον κόσμο στα 32 του χρόνια κι έγινε μύθος. Εγινε «Μέγας». Και μόνο κάποιος ίδιου διαμετρήματος θα μπορούσε να τον νιώσει, να τον αναπλάσει όπως του αρμόζει και να τον παρουσιάσει στον κόσμο. Κυρίες, κύριοι και καλά μας παιδιά, ο «Μέγας» Νίκος Καζαντζάκης παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε» έλεγε ο Καζαντζάκης και πραγματικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε πιο ταιριαστό για τον ήρωα του παιδικού του βιβλίου και κατ’ επέκταση της παράστασης. Μια αστραπή πράγματι αλλά τι πρόλαβε να χωρέσει μέσα σε αυτήν την διάρκεια ο Μακεδόνας στρατηλάτης. Από το ημέρωμα του Βουκεφάλα μέχρι τον θρίαμβο στην (στερνή για αυτόν) μάχη του Υδάσπη, κατάφερε ότι δε θα μπορούσαν άλλοι σε δέκα ζωές μαζί.

Κάπως έτσι προσεγγίζει και ο κρητικός λογοτέχνης τον ήρωα του βιβλίου του και σε αυτά τα ίχνη πατά και η παράσταση, η οποία συμπίπτει και με την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισμού έχει κηρύξει και επίσημα τη χρονιά ως  «Ετος Νίκου Καζαντζάκη».

Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια διασκευή που ετοίμασε η  Νανά Νικολάου και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες παραστάσεις που έχουν ανέβει κατά καιρούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μιλάμε για μια υπερπαραγωγή με πολλή δράση, παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, σπαθογραφίες, πρωτότυπη μουσική, video art εφαρμογές και ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, που αναδεικνύει όλα τα πρόσωπα, τα περιστατικά, τους μύθους και τους θρύλους που σχετίζονται με το πρόσωπο του Μακεδόνα βασιλιά. Από τις 22 Οκτωβρίου το κοινό, ανήλικο και ενήλικο είναι ευπρόσδεκτο στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Ταυτότητα παράστασης
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Video art- μουσική σύνθεση: Αντώνης Δελαπόρτας
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Σολδάτου
Μέγας Αλέξανδρος: ο Μέμος Μπεγνής

Πρωταγωνιστούν:
Πελαγία Αγγελίδου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Τερζάκης, Θοδωρής Ανθόπουλος, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Άγγελος Μπέσας, Χρήστος Ντόβας, Γιώργος Σαββίδης, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Χρυσαλένα Χριστοπούλου
Πρεμιέρα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για σχολεία: 10:00
Σάββατο: 15:00
Κυριακή: 11:30
Διάρκεια παράστασης: 90’

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 & 13€ (πλατεία) / 11€ (θεωρείο)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 50 & 45€ (πλατεία)/ 40€ (θεωρείο)
Σχολικές παραστάσεις: 7€
Προβλέπεται ειδική τιμή για ομαδικές κρατήσεις

Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatron254.gr
Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...