356
|

Υπουργικό Συμβούλιο: back to school

Avatar Μόδεστος Σιώτος 23 Ιανουαρίου 2011, 08:15

Υπουργικό Συμβούλιο: back to school

Avatar Μόδεστος Σιώτος 23 Ιανουαρίου 2011, 08:15

Μοίρασε ερωτηματολόγια στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός ζητώντας τους να αλληλοαξιολογηθούν. Προσπαθώ να σχηματίσω στο μυαλό μου την εικόνα: ο Παπανδρέου κάθεται στη κεφαλή του υπουργικού συμβουλίου και περιμένει τους υπουργούς του να ησυχάσουν. Μόλις σταματούν οι φωνές, παίρνει το λόγο, «λοιπόν, παιδιά, σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό». Μουρμουρητά και κοιτάγματα στους διπλανούς τους, οι υπουργοί. «Σήμερα θα κάνουμε ένα τεστ. Θα σας δώσω ένα ερωτηματολόγιο και εσείς πρέπει να το συμπληρώσετε. Ο καθένας από εσάς θα βαθμολογήσει τους συναδέλφους του. Μην αγχώνεστε, δεν είναι τίποτα». Όλοι στο τραπέζι κατεβάζουν τα μούτρα και στραβοκουνιούνται. «Δεν χρειάζεται να βάλετε ονόματα, το τεστ θα το δω μόνο εγώ γι αυτό να πείτε την αλήθεια». Οι υπουργοί αρχίζουν τα σχόλια με τους διπλανούς τους και επικρατεί φασαρία. Ο Πάγκαλος τους βάζει σε τάξη, «ΗΣΥΧΙΑ!».

Ο Παπουτσής σηκώνεται και μοιράζει τις κόλλες. Μερικοί υπουργοί τις κοιτάνε έκπληκτοι και είναι φανερά αμήχανοι ενώ οι γυναίκες υπουργοί έχουν ήδη βγάλει τις κασετίνες και τοποθετούν με επιμέλεια τα στυλό και τα μπλάνκο μπροστά τους. Ξαφνικά, ο Βενιζέλος σηκώνεται όρθιος και φωνάζει με πείσμα «εγώ δεν το κάνω!». Ο Παπανδρέου τον κοιτάει με στοργικό βλέμμα, «βαγγελάκι μου όλοι θα το κάνουν, δεν μπορεί να είσαι εσύ ο μόνος που δεν θα το κάνει». «Ναι αλλά εγώ δεν θέλω!», απαντάει ο Βαγγέλης. Ο πρωθυπουργός ως γνήσιος σκανδιναβός δεν τον αναγκάζει, «όπως νομίζεις». Μετά από λίγα λεπτά και ενώ όλοι οι υπουργοί έχουν στρωθεί στη δουλειά, ο βαγγελάκης πιάνει το στυλό του…

Το τεστ τελείωσε πρώτος ο Χρυσοχοϊδης, «ελπίζω να έκανα καλή δουλειά, κύριε!». Ο Πρωθυπουργός του σκάει ένα συγκροτημένο χαμόγελο. Δεν θέλει να δείξει στους υπόλοιπους υπουργούς ότι του έχει αδυναμία. Σιγά, σιγά και οι υπόλοιποι παραδίδουν  τις κόλλες τους. Ο Βαγγέλης παραδίδει τη κόλλα του κατσουφιασμένος και ο πρωθυπουργός δεν τον κοιτάει καν.

Το βραδάκι, ο πρωθυπουργός έριξε μία ματιά στα ερωτηματολόγια. Στην ερώτηση, «ποιον από τους υπουργούς συμπαθείς περισσότερο», όλοι απάντησαν «κανέναν». Επίσης, όλοι φαίνεται ότι φοβούνται τον Πάγκαλο. Όλοι εκτός από έναν: αυτόν που αντί να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο, έκανε σκιτσάκια με τον Ιζνογκούντ να μαχαιρώνει το χαλίφη που είχε τη φάτσα του πρωθυπουργού.

«Παιδιά», σκέφτηκε αναστενάζοντας ο πρωθυπουργός και συνέχισε να διαβάζει τις υπόλοιπες κόλλες….

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News