368
|

Όχι και στους 300

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 21 Ιανουαρίου 2015, 10:46

Όχι και στους 300

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 21 Ιανουαρίου 2015, 10:46

«Αυτή η Βουλή ήταν όχι μόνον η χειρότερη που είχε η Ελλάδα αλλά και του κόσμου ολόκληρου…» (Γρηγόρης Ψαριανός, σε ραδιοφωνική συνέντευξη το Σάββατο 17.1.)

Η λεγόμενη Μέθοδος των Ελαχίστων Τετραγώνων είναι πολύ χρήσιμη, θα έλεγα και δίκαιη, σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχοντας πάρει μετρήσεις που όταν τις βάλεις σε ένα σύστημα συντεταγμένων, αυτές φαίνεται να στοιχίζονται σε μια όχι πολύ ξεκάθαρη αλλά μόνον υπονοούμενη ευθεία, δεν ξέρεις όμως ποια από τις άπειρες δυνατές ευθείες είναι η πιο κοντινή στην πραγματικότητα των μετρήσεών σου. Με κάποιους συγκεκριμένους υπολογισμούς η μέθοδος σού υποδεικνύει, με βάση βέβαια και τα σημεία, μία και μόνον ευθεία, που πολλές φορές όμως μπορεί στο πέρασμά της να μην αγγίζει ούτε ένα από τα σημεία. Να τα αφήνει δηλαδή ακόμη και όλα έξω. Μερικά επάνω και άλλα κάτω από αυτήν. Είναι όμως η πιο σωστή αν και φαίνεται εξίσου ισοπεδωτική με τη σπαθιά στην καρδιά του Γόρδιου Δεσμού.

Μια τέτοια μέθοδο προτείνω σε σχέση με τις εκλογές της Κυριακής. Υπήρχε κάποιος άνδρας ή γυναίκα βουλευτής που σας συγκίνησε με την ακεραιότητά του, με τον λόγο του, με την εργατικότητά του; Εμένα κανείς. Για αυτό πήρα την απόφαση, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσω, οι σταυροί προτίμησης που μου αναλογούν να μην μπουν σε οποιονδήποτε υποψήφιο που ήταν βουλευτής στην προηγούμενη Βουλή. Ανανέωση, όχι 50% που έλεγε ο κ. Ψαριανός ότι έγινε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά (σχεδόν, διότι υπάρχουν οι αρχηγοί και οι πρώην πρωθυπουργοί) 100% έχουμε δικαίωμα να κάνουμε την Κυριακή. Έστω και αν δεν το θέλουν οι αρχιτσελιγκάδες.

Τι κι αν η μέθοδος αυτή, που μοιάζει με τη Μέθοδο των Ελαχίστων Τετραγώνων, αφήνει «εκτός» τρανταχτά σημεία-ονόματα της έως τώρα (κακορίζικης) πολιτικής μας σκηνής. Ντόρες, Κυριάκους, Ραχήλ, Ζωές, Σοφίες, Γρηγόρηδες, κυρ-Φώτηδες, Άντζελες, Ερωτύλους Πέτρους, Λοβέρδους, Δραγασάκηδες, Λιάνες. Έξω όλοι. Μια (δίκαιη, με βάση όσα πέτυχαν) ευθύγραμμη και βαθιά ξυραφιά που θα πονέσει, είναι η πρόταση αυτή και θα βοηθήσει να δούμε το μέγιστο των πιο άφθαρτων έως τώρα να περνούν το κατώφλι. Στους κομμένους βάζω φυσικά και κάτι αποτυχημένους υποψήφιους δημάρχους μεγάλων πόλεων και κάποιους γυρολόγους της πολιτικής με πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν επάνω από τον πήχη. Άλλωστε, τι εγκυρότερο από το να ομολογείται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες πως ήταν η χειρότερη Βουλή του κόσμου;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News