330
|

Μονάχα ο Τσίπρας μπορεί

Μονάχα ο Τσίπρας μπορεί

Ο κ. Τσίπρας πρέπει πάση θυσία να καταλήξει σε μια ενδιάμεση τεχνική συμφωνία με τους δανειστές ώστε να κρατηθεί όρθια η χώρα και μετά τον Μάιο. Να διαπραγματευτεί, αμέσως μετά, την τελική συμφωνία και να προκηρύξει εκλογές για να την επικυρώσει το εκλογικό σώμα, εφόσον υπερβαίνει την λαϊκή εντολή. Με το τελικό κείμενο της συμφωνίας (μνημόνιο) έτοιμο να περάσει από τη Βουλή και να γίνει νόμος, θα τεθεί αναγκαστικά το εκλογικό δίλημμα στους πολίτες: Ψήφος στον κ. Τσίπρα θα σημαίνει παραμονή στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποίηση της σκληρής συμφωνίας. Ψήφος σε άλλη κυβέρνηση θα σημαίνει ακόμα μερικούς (πολύτιμους) μήνες διαπραγματεύσεων (αν το επιτρέψουν οι δανειστές, που δεν θα το δεχτούν) και ενδεχομένως χειρότερη συμφωνία, ή ακόμα και δεύτερο νόμισμα και επιστροφή στη δραχμή.    

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του αδιεξόδου οι μάσκες πέφτουν και γίνεται ξεκάθαρο ποιοι από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι Ευρωπαϊστές (Παπαδημούλης, Κούλογλου, Δραγασάκης και πολλοί άλλοι) και ποιοι επιθυμούν να σοβιετοποιήσουν την Ελλάδα και να γυρίσουμε στη δραχμή.

Η παρέα των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Λαπαβίτσα και όσοι τους ακολουθούν, όπως και η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται να θεωρούν ότι η ρήξη με τους δανειστές θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο. Προτιμούν να παραμείνει το κόμμα συνεπές στις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης παρά να γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις που κανείς μας έτσι και αλλιώς δεν τις θέλει για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Δεν θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν βρει καλύτερο σύμμαχο σ' αυτήν τη στενά κομματική τους τοποθέτηση από τον δεξιό Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές του. Κι ενώ λοιπόν στην Ουκρανία οι νόμοι της αποσοβιετοποίησης μπήκαν σε ισχύ και ξεριζώνονται τα υπολείμματα του κομμουνισμού, στην Ελλάδα η αριστερή πλατφόρμα ονειρεύεται και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατραπεί η Ελλάδα σε Κούβα της Μεσογείου.

Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να μην χρεωθεί ο ίδιος μια τέτοιου μεγέθους οπισθοχώρηση που θα την πληρώνει για πολλές δεκαετίες η ήδη τόσο ταλαιπωρημένη από τα απανωτά μνημόνια κοινωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News