337
Ο Πρωθυπουργός ανταλλάσσει χαιρετισμό με νοσηλεύτρια στη νέα μονάδα ΜΕΘ του ΚΑΤ | SOOC

Μητσοτάκης από το ΚΑΤ: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια – Οι υγειονομικοί να δώσουν το παράδειγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:40
Ο Πρωθυπουργός ανταλλάσσει χαιρετισμό με νοσηλεύτρια στη νέα μονάδα ΜΕΘ του ΚΑΤ
|SOOC

Μητσοτάκης από το ΚΑΤ: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια – Οι υγειονομικοί να δώσουν το παράδειγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:40

Στο ΚΑΤ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει 30 νέα κρεβάτια ΜΕΘ του νοσοκομείου – δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη δωρεά –ένα μικρό κομμάτι, όπως είπε, της μεγάλης προσφοράς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»– ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημία αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε τόσα χρόνια» για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση ότι μέσα σε ένα χρόνο η χώρα μας θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει σε σχέση με τις ανάγκες σε ΜΕΘ, ενώ αναφερόμενος στις 30 νέες κλίνες ΜΕΘ του ΚΑΤ, έκανε λόγο για «υποδειγματική υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, δίνοντας το παράδειγμα, όπως είπε, στους υπόλοιπους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε για μία ακόμα φορά όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, επαναλαμβάνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, τόνισε ο Πρωθυπουργός και επικαλούμενος την κοινή λογική ζήτησε από αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί να μιλήσουν στους συναδέλφους τους και να τους πείσουν να κάνουν το ίδιο.

«Εσείς δίνετε το σωστό παράδειγμα. Η Πολιτεία δεν μπορεί ούτε πρέπει να δράσει κατασταλτικά. Τώρα που έχουμε περισσότερα δεδομένα, παρακαλώ όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, γιατί αυτό αποτελεί τη σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και όσους έρχονται σε επαφή», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που παρατηρούνται στο νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...