272
«Αλέξη, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και συνεχίζει την κριτική της στον Πάνο Καμμένο | INTIMEnews

«Εφ.Συν.»: Βαρύ το τίμημα Καμμένου – άργησε να αντιδράσει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 10:22
«Αλέξη, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και συνεχίζει την κριτική της στον Πάνο Καμμένο
|INTIMEnews

«Εφ.Συν.»: Βαρύ το τίμημα Καμμένου – άργησε να αντιδράσει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 10:22

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» γράφει η «Εφημερίδα Συντακτών» για το «τέρμα εφεξής οι διγλωσσίες» που βγήκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτηση Κοτζιά, άλλα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρησιμοποιώντας άλλη μία λαϊκή παροιμία, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τον υπουργοφάγο Πάνο Καμμένο, σημειώνει στη στήλη της Αποψής της, ότι το σημαντικό δεν είναι τόσο τι νιώθει ο Πρωθυπουργός για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά (σ.σ. το περίφημο «με πόνο καρδιάς» που είπε αναφορικά με την αποδοχή της παραίτησής του), αλλά το πώς μπορούσε να είχε αποφευχθεί μία τέτοια οδυνηρή για τη κυβέρνησή του εξέλιξη και το τι θα μπορούσε να  έχει γίνει έγκαιρα προκειμένου να αποφευχθεί.

Με αφορμή έτσι τη δήλωση Τσίπρα έξω από το Μαξίμου ότι  δεν θα ανεχτεί «από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας», η «Εφ.Συν.» σημειώνει με νόημα ότι αν είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα, ως απάντηση στα όσα έπραξε ο υπουργός Αμυνας στις ΗΠΑ, ίσως και να είχαν αποφευχθεί οι τελευταίες εξελίξεις.

Τα πράγματα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά για την κυβέρνηση από ό,τι δέκα ημέρες πριν, παραδέχεται ο αρθρογράφος, όμως «αυτός που προκάλεσε τη θύελλα δεν είναι ο παραιτηθείς υπουργός, αλλά ο υπουργός Αμυνας».

Με… πόνο καρδιάς (όπως το είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Νίκο Κοτζιά) η «Εφ.Συν» ομολογεί ότι ο Πρωθυπουργός «τον έχει ανάγκη» τον κ. Καμμένο. Αλλά ακόμη πιο βέβαιο, καταλήγει,  είναι πως το τίμημα αυτής της ανάγκης αποδεικνύεται, πλέον, πολύ βαρύ, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την επίθεσή της στον συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...