656
|

Μπράβο χάσατε!

Λένα Διβάνη Λένα Διβάνη 10 Σεπτεμβρίου 2015, 10:22

Μπράβο χάσατε!

Λένα Διβάνη Λένα Διβάνη 10 Σεπτεμβρίου 2015, 10:22

Όταν άρχισαν ήταν όλοι σφιγμένοι σαν μαθητές που θα έγραφαν τεστ. Να η βαθμολογία τους λοιπόν.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε αμήχανος μεν αλλά συμπαθής. Παραδέχτηκε τα λάθη του και είπε ότι έμαθε απ΄αυτά. Ξέφυγε με χιούμορ την ερώτηση αν πλήρωσε ΕΝΦΙΑ , απάντησε με επιτυχημένο σλόγκαν την ερώτηση για τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά. Λίγο αργότερα όμως ζορίστηκε και σκόνταψε στο μεταναστευτικό. Ύψωσε τη φωνή και χαμήλωσε το κεφάλι, σχεδόν επέπληξε τη δημοσιογράφο που τον ρώτησε. Τελικά για να ισοφαρίσει έφτασε να διεκδικεί την πατρότητα της αλλαγής της στάσης της Ευρώπης! Αγρίεψε ακόμα περισσότερο όταν τον ρώτησαν αν διακύβευσε την άμυνα της χώρας –μια καλή ερώτηση μέσα στις τόσες ανούσιες που ακούστηκαν. Τελικά ηρέμησε, δεν συμμετείχε στις απρέπειες των άλλων και έκλεισε υποσχόμενος αορίστως μάχη με το παλιό –μια στάση που μύριζε χρονοντούλαπο. Δεν έκανε μεγάλα λάθη αλλά δεν κέρδισε καμία νέα ψήφο.

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκίνησε ως Μεϊμαράκης αλλά σκέφτηκε ότι με αυτό το γενικά αξιοπρεπές στυλ χάνει την αμεσότητά του –το ατού του δηλαδή, οπότε ξανάγινε ο λαϊκός Βαγγέλης που όλοι αγαπήσαμε. Απεδείχθη επικίνδυνη επιλογή γιατί έτσι έδωσε πάσο στον Καμμένο να του δώσει κι άλλα ονόματα όπως Μπροστάτζας κλπ. Μέγα λάθος του επίσης που δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος της παράταξής του. Δεν ζήτησε καμία συγνώμη. Δεν θα σχολιάσω το σχόλιό του ότι μπορεί να χάσουμε και κανένα νησάκι εξ αφορμής της ατυχούς βέβαια δήλωσης του Τσίπρα περί θαλασσίων συνόρων. Είμαι σίγουρη πως έχασε πολλές ψήφους των αστών ήταν στο τσακ να τον ψηφίσουν για να απαλλαγούν από τον Τσίπρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήρθε διαβασμένος. Ξεκίνησε με το αγαπημένο Καλησπέρα-καλησπέρα για να μας θυμίσει πως ήταν ο δημοσιογράφος της καρδιάς μας και συνέχισε πλασάροντας έξυπνα τις θέσεις του και αποφεύγοντας πλήρως τις απρέπειες. Επέπλευσε ακόμα και μετά την πιο ακατονόμαστη ερώτηση της βραδιάς (Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας;). Κέρδισε πόντους νομίζω.

Η Φώφη ήταν απέραντα πληκτική. Η μόνη της αναλαμπή ήταν το χαμόγελο και το έξυπνο γλίστρημα όταν τη ρώτησαν αν θα πρότεινε για υπουργό τον Γιώργο. Είμαι σίγουρη πως οι αντρεϊκοί θα αναστέναζαν από νοσταλγία…

Ο κ. Λαφαζάνης απροσδόκητα άνετος έλεγε μόνο μια φράση:Το Μνημόνιο μας ρουφάει το αίμα. Όμως δεν έκανε εξαλλότητες, ούτε την έπεσε ανοιχτά στον Τσίπρα και μπράβο του. Ο εμφύλιος είναι άθλιο θέαμα. Νομίζω βγήκε κερδισμένος.

Ο κ. Κουτσούμπας ήταν σα ζωντανό τζουκ-μποξ. Επαναλάμβανε ότι ο Λαφαζάνης είναι χειρότερος απ΄ αυτόν. Ούτε κέρδισε ούτε έχασε. Εγώ έχασα κάπως την υπομονή μου και πήγα για καφέ όταν μιλούσε. Έτσι όμως έχασα και το πιο διασκεδαστικό του σημείο όπου έβριζε τη Μέρκελ που δέχτηκε χιλιάδες πρόσφυγες για να τους εκμεταλλευτεί στα εργοστάσιά της!

Εκεί όμως που ήθελα να σπάσω τον υπολογιστή μου απ΄ όπου παρακολουθούσα την μάχη αυτή ήταν όταν έπαιρνε τη σκυτάλη ο κ. Καμμένος. Ανετότατος καθότι γεννημένος ηθοποιός, θρασύς καθότι γνώστης της σκοτεινής πλευράς των ψηφοφόρων, λαΐκισε με την ψυχή του. Έδωσε τον κυβερνητικό συνεταίρο του χωρίς πρόβλημα, ανακίνησε το Μακεδονικό και το προσφυγικό για να γλυκάνει τους χρυσαυγίτες, χτύπησε υποκριτικά τη διαφθορά για να πλήξει τη ΝΔ και γενικά έπαιξε μπάλα με τον «Βαγγέλη» σε λασπωμένο γήπεδο αδιαφορώντας για τον φουκαρά τον Χαρίτο που μετά απ΄ αυτό θα προτιμήσει να καλύπτει Μέση Ανατολή παρά Αγία Παρασκευή. Με λύπη είδαμε την παλιά καλή γλώσσα της δεξιάς να γεννιέται από την τέφρα της. Με ακόμα μεγαλύτερη λύπη διαπιστώσαμε πως η μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας είναι πρότζεκτ ζόρικο πολύ κι η ελληνική δημοκρατία ασθενική.

Τέλος δυο λόγια για τους δημοσιογράφους. Ήταν κι αυτοί μια δυσάρεστη έκπληξη. Πρώτον δεν έκλεισαν τα κινητά τους. Ο συμπαθέστατος παρουσιαστής αποδείχτηκε λίγος με την ευγενική χορηγία των συναδέλφων του. Ο κ. Γιαμπαζολιάς δεν έπρεπε ή δεν ήθελε να είναι εκεί. Η κ. Ζαχαρέα έδινε πάσες με εθνικιστικές κορώνες στον Καμμένο. Η κ. Τρέμη ξεκίνησε την ανταρσία του Μπάουντι με γέλια και φωνές αγνοώντας τον αμήχανο κ. Χαρίτο. Ο κ. Σρόϊτερ θεώρησε λάθος την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων των πανεπιστημίων που όσοι σπουδάζουν ξέρουν ότι ρήμαζαν χωρίς αυτούς. Γενικά ξέφυγαν –πλην της Σίας Κοσιώνη και της Μαρίας Χούκλη που στάθηκαν νομίζω στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News