1089
Ενα παιχνίδι του φωτογραφικού φακού με τους δύο... μονομάχους της συζήτησης για την ασφάλεια στη Βουλή | INTIMENEWS

Απασφάλισαν στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 12:59
Ενα παιχνίδι του φωτογραφικού φακού με τους δύο... μονομάχους της συζήτησης για την ασφάλεια στη Βουλή
|INTIMENEWS

Απασφάλισαν στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2016, 12:59

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνουν την παραμικρή ευκαιρία να ανεβάσουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Κι αυτό έκαναν και το πρωί της Παρασκευής, 20 Απριλίου, στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έντονο διάλογο, έναν διάλογο που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να σηκωθεί από τη θέση του και να διακόψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον δεύτερο να ρίχνει στο τραπέζι ατάκες για… βαριοπούλες και καλάσνικοφ.

Η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών άρχισε με τον Πρωθυπουργό να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της, λέγοντας πως «η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνικά ανεύθυνη». Μάλιστα, χρέωσε στον κ. Μητσοτάκη το ότι προσπαθεί «να συνδέσει το Προσφυγικό με το ζήτημα της τρομοκρατίας, υιοθετώντας μία ξενοφοβική ρητορική». «Ψαρεύετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου. Προκαλείτε ζημιά στη χώρα και στην παράταξή σας. Υιοθετείτε τη ρητορική ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, συνδέετε το Προσφυγικό με την τρομοκρατία. Αυτή είναι η αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων, ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, εκείνων που κλείνουν τα σύνορα, που υψώνουν τείχη. Με περισσή ανευθυνότητα υιοθετείτε αυτή την αφήγηση, λίγο πριν την έναρξη της τουριστική περιόδου», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δεν γλίτωσε ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Πρωθυπουργό να χρεώνει στην προκάτοχό του τακτικές ακροδεξιάς ρητορείας. Και, φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί καις τον αγώνα που δίνει προσωπικά ο ίδιος και η κυβέρνησή του, σε καθημερινή βάση. «Η κυβέρνηση σήμερα σηκώνει το βάρος μιας τεράστιας ευθύνης. Σηκώνουμε αυτό το βάρος με υπομονή και σύνεση, διότι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη και στην περιοχή μας μας δεν είναι εύκολη. Ο αγώνας μας, ο στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη χώρα από μέρος της κρίσης, από μέρος του προβλήματος, σε μέρος της λύσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

144568
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του (Intimenews)

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε το… γάντι στο πάτωμα. Το σήκωσε και μαζί με αυτό σήκωσε και τους τόνους της αντιπαράθεσης. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία», είπε και κάπου εκεί μίλησε για… όπλα. «Η διαφορά μεταξύ βαριοπούλας και καλάσνικοφ είναι μικρή. Ο Ρουβίκωνας αλωνίζει μετά τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ζούμε σε καθεστώς πλήρους ανομίας, έχουμε επιθέσεις σε ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση», είπε για τα πρόσφατα περιστατικά με τους ελεγκτές του μετρό και με την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα». Κάπου εκεί τον διέκοψε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε πως η «χώρα είναι όαση ασφαλείας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε τη συγκρότηση υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας για τον σχεδιασμό ενιαίας πολιτικής και την δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού χώρου ασφάλειας, και την δημιουργία Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις «φαβέλες του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους». «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σας έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα στην οποία αναφέρουν “οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια”», συμπλήρωσε και κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με αντιεξουσιαστές.

144608
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (intimenews)

Και η οικονομία στη συζήτηση

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει για τις εμπλοκές στη διαπραγμάτευση, στάθηκε στο πόσο καλά αποδίδει η οικονομία, αναφερόμενος στα αποτελέσματα που θα εκδώσει η Eurostat, την Πέμπτη 21 Απριλίου. «Η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση. Αν τα στοιχεία αποδείξουν ότι μας αφήσατε άδεια ταμεία και εμείς καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση, τριπλάσια, θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα ζητάτε Εξεταστική ότι δήθεν καταστρέψαμε την οικονομία;», αναρωτήθηκε.

Τι είπαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί

Φώφη Γεννηματά: «Οφείλετε να δώσετε καθαρές εξηγήσεις. Πού πηγαίνει η χώρα; Την έχετε βάλει στον αυτόματο πιλότο και οδηγούμαστε απευθείας στον γκρεμό. Μας λέγατε πως κλείνει η αξιολόγηση και φαινόταν το μέγεθος του ψέματος. Χάνουμε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

Πάνος Καμμένος: «Η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες. Στη χώρα βρίσκονται περί τις 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες και είναι όλοι καταγεγραμμένοι. Πριν έξι χρόνια είχαμε ένα εκατομμύριο, χωρίς καταγραφή, μάλιστα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να αποσυρθούν όλοι όσοι το παίζουν αλληλέγγυοι, οι αλληλεγγυάδες. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους ανέχεται. Στην αρχή τους κάλυψε γιατί θεωρούσε ότι θα καλύψουν τα δικά της κενά. Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την έκφραση αλληλεγγύης από το οργανωμένο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα που έχει ονοματεπώνυμο και γνήσια ταξική αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ:

Σταύρος Θεοδωράκης: «Με την πρότασή σας, κύριε Τσίπρα, για το Ασφαλιστικό προστατεύετε πρώην βουλευτές, πρώην δημάρχους και πρώην περιφερειάρχες. Πλέον, τους φόρους που θέλετε να βάλετε θα τους πληρώνουν πλέον κι αυτοί που έχουν 680 ευρώ ως εισόδημα, κάθε μήνα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού:

Βασίλης Λεβέντης: «Το βάρος που σηκώνει μία κυβέρνηση είναι το βάρος που σηκώνει μία χώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο Δραγασάκης. Τι κάνει; Απειλεί τους ξένους; Η θέση των δανειστών είναι δεδομένη. Ζητούν μεταρρυθμίσεις. Είτε θα κάνετε, λοιπόν, μεταρρυθμίσεις, είτε θα το παίζετε εξυπνάκηδες και θα πτωχεύσουμε», είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων:

Τι ειπώθηκε στις δευτερολογίες

Μνημείο κινδυνολογίας, καταστροφολογίας και προσπάθειας να σπείρει φόβο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ένα «σαφές ιδεολογικό μανιφέστο». «Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών», είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η «Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων».

«Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή απαντώντας στον Πρωθυπουργό. Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο». Επισήμανε, τέλος, προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες.


Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...