779
Το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου από την «Αυγή». Η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν άμεση | «Αυγή»

Ο Βενιζέλος απαντά στην επίθεση της «Αυγής»: «Μην ανησυχείτε, η σκευωρία δεν παραγράφεται»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 11:04
Το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου από την «Αυγή». Η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν άμεση
|«Αυγή»

Ο Βενιζέλος απαντά στην επίθεση της «Αυγής»: «Μην ανησυχείτε, η σκευωρία δεν παραγράφεται»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 11:04

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος χαρακτήρισε τo όλο στήσιμο της υπόθεσης Novartis «επίθεση κατά του πολιτεύματος», προεξοφλώντας παράλληλα ότι το σχέδιο και οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της υπόθεσης δεν θα ευοδωθούν.

«Παραβιάζεται, κατά τρόπο προφανή, το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει ‘υπάρχουν κάποιες πράξεις, κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών και κάποιες άλλες επ’ ευκαιρία της άσκησης τους’, διότι δε νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης», κατήγγειλε συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να συμπληρώσει:

«Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η απόρριψή της από την επόμενη Βουλή. Άρα, αναδρομικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, της αναπομπής της υπόθεσης, χωρίς ευρήματα, θα έχει καταστεί πανηγυρικώς παράνομη και άκυρη».

Με αφορμή την τοποθέτηση αυτή, η εφημερίδα «Αυγή» έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία για μία ακόμη δριμεία επίθεση στον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο στο πρωτοσέλιδό της (δείτε το κάτω) για «κυνική ομολογία Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «μεταφράζει» τα λεγόμενα του Βαγγέλη Βενιζέλου ως αποκάλυψη των μεθοδεύσεων του παλαιού πολιτικού συστήματος «για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Νοvartis».

«Με τον ευσεβή πόθο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά δεσμεύθηκε ότι δεν θα περάσει στη συνταγματική αναθεώρηση η ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών», υποστηρίζει η «Αυγή» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τώρα φαίνεται τι έκρυβε η στάση της Ν.Δ. στο άρθρο 86 πριν από ένα μήνα στη Βουλή, όπου οι βουλευτές της καταψήφισαν τεχνηέντως και μυστικά την ερμηνευτική δήλωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που «είδε» «ομολογία Βενιζέλου» για τον στόχο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που δεν είναι άλλος -όπως διατείνεται- από το «να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis».

«Ο κ. Βενιζέλος προεξόφλησε ότι μία επανάληψη της συγκυβέρνησης Ν.Δ.– ΚΙΝ.ΑΛ. θα φροντίσει για την παραγραφή τυχόν αδικημάτων, όπως η δωροδοκία, για το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο καλείται ως ύποπτος ο κ. Λοβέρδος. Ζήλεψε φαίνεται τον κ. Γεωργιάδη που έλεγε πως τυχόν αδικήματα είναι παραγεγραμμένα. Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποκαλύφθηκε και αποκάλυψε και ένα από τα διλήμματα των εκλογών», πανηγύριζε η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Βενιζέλος: Μην ανησυχείτε δεν υπάρχει θέμα παραγραφής της σκευωρίας!

Aμεση ήταν η απάντηση από τον πρώην υπουργό που σε ειρωνικό τόνο, ζήτησε από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανησυχούν, διότι -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας της Νοvartis, δηλ. της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί, δεν τίθεται!

«Η πολλή θλίψη για την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και όλο το γνωστό σύστημα. Μεθοδεύουμε, λένε, παραγραφή μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής« και διερωτήθηκε με νόημα:

«Γιατί να απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής τα θύματα της σκευωρίας τώρα μάλιστα που η υπόθεση τίθεται και τυπικά στο αρχείο;»

«Ας μην ανησυχούν λοιπόν. Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται. Υπάρχει χρονική άνεση για τη διερεύνηση»υπογραμμίζει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος και συνεχίζει:

«Ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος, ας ανακτήσουν επιτέλους κάποια στοιχειώδη λογική και ας αντιληφθούν τις συνέπειες που έχει η προσπάθεια εργαλειοποίησης του Συντάγματος στην οποία επένδυσαν πολλές ελπίδες.

»Στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατάφεραν να δώσουν στην απλή πλειοψηφία της επόμενης Βουλής τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τις σχετικές διατάξεις και να εκλέξει ΠτΔ μόνη της.

»Στο δε ζήτημα της σκευωρίας Novartis επιχείρησαν μέσω της αναθεώρησης να νομιμοποιήσουν αναδρομικά την παραβίαση του Συντάγματος και τις παράνομες ενέργειες που έκαναν -σε αντίθεση προς την πάγια νομολογία- προκειμένου να προωθήσουν το άθλιο σχέδιο τους. Το Σύνταγμα όμως ανθίσταται και εκδικείται. Η αντιπολίτευση υπερψήφισε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86 καταψήφισε όμως τη θρασεία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί διάταξη που ουσιαστικά να λέει ότι ‘οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis καθίστανται αναδρομικά σύμφωνες με το Σύνταγμα»!

«Το μόνο που κατάφεραν», καταλήγει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, «είναι να έχει καταγραφεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η προσπάθεια τους να στήσουν το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis, δηλαδή τη σκευωρία σε βάρος όχι δέκα προσώπων αλλά θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος, όπως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών. Αυτά δεν τα είπα για πρώτη φορά χθες στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Τα έχω πει πολλές φορές στη Βουλή. Ας πρόσεχαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...