312
Η νέα τοιχογραφία-αποκάλυψη της Πομπηίας | EPA/Italian Culture Ministry Handout

Πομπηία: Δύο μονομάχοι σε εντυπωσιακή τοιχογραφία που ήλθε στο φως

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 16:41
Η νέα τοιχογραφία-αποκάλυψη της Πομπηίας
|EPA/Italian Culture Ministry Handout

Πομπηία: Δύο μονομάχοι σε εντυπωσιακή τοιχογραφία που ήλθε στο φως

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 16:41

Μία νέα ανακάλυψη είδε το φως στην Πομπηία, στην Περιοχή V που έχει δώσει υπέροχα και εντυπωσιακά ευρήματα κατά τις ανασκαφές των τελευταίων χρόνων.

Πρόκειται για μία τοιχογραφία με δύο μονομάχους τη στιγμή της αναμέτρησης ανάμεσά τους με τον έναν να είναι εμφανώς τραυματισμένος στον καρπό και τον θώρακα και να μην μπορεί να συνεχίσει. Αγνωστη είναι η τύχη του, αν δηλαδή σκοτώθηκε ή του δόθηκε χάρη.

Η τοιχογραφία βρέθηκε κάτω από μία σκάλα σε ένα από τα καλά διατηρημένα κτίρια του πάρκου, λόγω της τέφρας του Βεζούβιου που τα σκέπασε για αιώνες μετά την έκρηξη. Το τμήμα αυτό δεν είναι ακόμα ανοιχτό στο κοινό.

Στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται πως λειτουργούσε ταβέρνα για τους μονομάχους, που διέμεναν στον πάνω όροφο, όπου συναντούσαν δούλες για σεξ.

Η νέα τοιχογραφία με τους μονομάχους – Pompeii archaeological park

Κοντά του υπήρχε άλλο κτίριο, όπου είναι γνωστό ότι διέμεναν πολλοί μονομάχοι, σύμφωνα με τον Μάσιμο Οσάνα, γενικό διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Οι ανασκαφές στην Περιοχή V του πάρκου έχουν φέρει στο φως μία υπέροχη τοιχογραφία του Νάρκισσου που κοιτά τον εαυτό του να καθρεφτίζεται στο νερό, τους σκελετούς δύο γυναικών και τριών παιδιών που πέθαναν αγκαλιασμένα, προσπαθώντας να προστατευθούν από τη λάβα, καθώς και ένα απολιθωμένο άλογο με τα χαλινάρια του.

Το 2013, άρχισαν ξανά οι ανασκαφές στην Πομπηία, «αναγκαστικά», αφού η Unesco «τράβηξε το αυτί» της Ιταλίας για την εγκατάλειψη και την ερήμωση του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας. Από τότε, η εικόνα του πάρκου έχει αλλάξει δραματικά και τα νέα ευρήματα είναι συνεχή.

Πρόσφατα είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή, ένα από τα 150 θερμοπωλεία της πόλης, δηλαδή ένα αρχαίο φαστ-φουντ, όπου οι φτωχότεροι πολίτες, που δεν είχαν κουζίνα, έτρωγαν ψωμί με αλατισμένο ψάρι, τυρί και φακές και έπιναν κρασί – Instagram

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...