305
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πιερρακάκης: Αγονη και στείρα η πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 14:32
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πιερρακάκης: Αγονη και στείρα η πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 14:32

Την αμέριστη στήριξη μου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών εξέφρασε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτηρίζοντας «άγονη και στείρα» την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Την ώρα που η χώρα έχει μια τριπλή πρόκληση, οικονομική, υγειονομική και εθνική, και δίνει μάχες, τίθεται το αυτονόητο ερώτημα γιατί αυτή η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της αυτό. Αλλά γιατί τώρα; Είναι άγονη, στείρα και δείχνει να διακατέχεται από σκοπιμότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον Πτωχευτικό Κώδικα, τονίζοντας ότι η λύση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είναι «μόνιμη, ξεκάθαρη και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία προστατεύοντας τους οφειλέτες». «Είναι υποχρέωση της χώρας να καθιερώσει ένα σταθερό σύστημα. Η λέξη μονιμότητα είναι η λέξη κλειδί», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός έκανε λόγο για «ευκαιρία που δίνεται με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση-αποτίμηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να δούμε πού βρισκόμαστε τώρα».

Όπως τόνισε, «η χώρα σε ένα χρόνο σκαρφάλωσε επτά θέσεις σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης».

«Η πανδημία του κορονοϊού ήταν ο ψηφιακός επιταχυντής του κράτους. Στο gov.gr είναι πλέον καθημερινές υπηρεσίες, όπως το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, η συνταγή γιατρού που έρχεται στο κινητό, οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ, όλα αυτά θα ενταθούν. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα περάσουμε 1.000 υπηρεσίες, και στην ψηφιοποίηση θα μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Eγιναν πολλά, θα γίνουν ακόμα περισσότερα», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης και κατέληξε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το άνοιγμα της χώρας προς στο μέλλον. Βήμα-βήμα, με συγκεκριμένες αποτελεσματικές ενέργειες αλλάζει η εικόνα. Το ψηφιακό κράτος είναι η σχέση που αξίζει στον πολίτη. Η ψηφιακή οπισθοδρόμηση είναι ένα λάθος που πρέπει να αντικατασταθεί και θα αντικατασταθεί, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε τη χώρα μπροστά», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News