260
Φατάχ αλ Σίσι και Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη στη Λευκωσία | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το μήνυμα του Αλ Σίσι στον Μητσοτάκη: Προσέξτε τους τζιχαντιστές από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 10:10
Φατάχ αλ Σίσι και Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη στη Λευκωσία
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το μήνυμα του Αλ Σίσι στον Μητσοτάκη: Προσέξτε τους τζιχαντιστές από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 10:10

Μια προειδοποίηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δράση των τζιχαντιστών και την εργαλειοποίησή τους από την Άγκυρα, φέρνουν στο φως «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Η σχετική ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της Αιγύπτου —χώρας που έχει συχνά προβλήματα με την ισλαμική τρομοκρατία— έγινε στο περιθώριο της Τριμερούς στη Λευκωσία (εδώ) την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Κωνσταντίνου, η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις αλλά ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο η εμπλέκει και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Αυτές τις ανησυχίες μετέφερε ο Αλ Σίσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ο Αλ Σίσι μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό —ένα ζήτημα το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα αλλά και ευρύτερα την περιοχή— είναι εξαιρετικής σημασίας για το Κάιρο.

Και έτσι, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη να το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες. Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει χτίσει μια δική της ειδική συμμαχία με το Ισραήλ, ενώ τα ταξίδια του Νίκου Δένδια σε Ιράκ, Ιορδανία και Αρμενία έχουν στόχο να κυκλώσουν διπλωματικά την Άγκυρα σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...