542
Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά ομοφυλόφιλα στελέχη

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 13:49
Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον τρία ανοιχτά ομοφυλόφιλα στελέχη

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 13:49

Για την δική του εμπειρία με το coming out και τις αντιδράσεις που είχε, αλλά και για τα μέλη της κυβέρνησης που είναι ομοφυλόφιλοι, μίλησε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στη συζήτηση με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, σε podcast της LiFO, ο κ. Πατέλης είπε για τη δημόσια δήλωση του τον περασμένο Ιούνιο ότι είναι ομοφυλόφιλος: «Για μένα αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω και που θα έκανα έτσι κι αλλιώς».

Για τα σχόλια που δέχτηκε για τη συνέντευξη στην «Καθημερινή», ο κ. Πατέλης είπε ότι υπήρξαν, εκτός από τα θετικά, «οι γνωστές γκρίνιες από το “Μακελειό” και την “Δημοκρατία”» αλλά και από αριστερές εφημερίδες όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρνητικά σχόλια έγιναν και ακτιβιστικές οργανώσεις. «Εγώ αυτό που θα έλεγα είναι ότι αν ο σκοπός μας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, πρέπει να αποδεχόμαστε τους πάντες. Αυτό θα πει ότι, ακόμα και για τις ακτιβιστικές οργανώσεις, πρέπει να αποδέχονται ανθρώπους οι οποίοι πιθανώς να μην έχουν τις ίδιες καταβολές με εκείνους ή εκείνες», είπε σχετικά.

Πρόσθεσε: «Προφανώς είμαι γκέι και προφανώς είμαι σύμβουλος του πρωθυπουργού. Κάθε ομοφυλόφιλος ξέρει ότι κάποια στιγμή στην ζωή του θα πρέπει να πει στους άλλους ότι είναι ομοφυλόφιλος και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό και που τον ορίζει και που δεν τον ορίζει».

Εξέφρασε ακόμη την πίστη του ότι «οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης έχουν μία υποχρέωση -ας το πούμε- να βοηθήσουν και αυτούς που ίσως είναι σε πιο μειονεκτική θέση. Αλλά και φυσικά αυτός είναι ο εαυτός μου, δεν ήταν κάτι που θα το έκρυβα ποτέ. Για μένα δεν ήταν ποτέ δίλημμα να πω ότι είμαι ομοφυλόφιλος ή όχι, για τον απλό λόγο ότι είμαι».

Ο Αλέξης Πατέλης επισήμανε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη με τρία τουλάχιστον ανοικτά ομοφυλόφιλα στελέχη σε θέσεις κυβερνητικές. «Είναι ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ο οποίος είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης στο υπουργείο Εξωτερικών και εγώ», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κανέναν και είχε συνασπιστεί με ένα ομοφοβικό και ρατσιστικό δεξιό κόμμα. Η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ άσπρο ή μαύρο, υπάρχουν πάντα ζώνες του γκρι και η δικιά μας δουλειά είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο και εκεί επικεντρωνόμαστε».

Ρωτήθηκε ακόμη για το αν γνώριζε τον Πρωθυπουργό από παλιά; «Όχι, βέβαια, στάθηκα και εγώ στην ουρά να τον ψηφίσω όπως πολλοί άλλοι, αλλά δεν τον ήξερα καθόλου προσωπικά. Γνωριστήκαμε το 2017 όταν μου έστειλε ένα email, είχε διαβάσει κάποια ανάλυσή μου οικονομική και μου λέει “έλα από κοντά να τα πούμε”. Δεν το περίμενα προφανώς. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μας».

Όπως επισημαίνει, «ο Πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να έχει γύρω του ειδικούς και ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα, είναι πάρα πολύ πολυσυλλεκτικός άνθρωπος και πάρα πολύ ανοικτός. Και εμένα πιστεύω ότι με αξιολόγησε με βάση την εργασία μου. Από εκεί και πέρα δεν τον ενδιέφερε το αν είμαι ομοφυλόφιλος ή όχι. Την είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση προφανώς και είναι ένας πάρα πολύ ανοικτός άνθρωπος».

Τέλος, είπε ότι το μήνυμα που έχει να στείλει στους γονείς  που συμβουλεύουν τα παιδιά τους να μην δηλώνουν γκέι είναι πως μια τέτοια στάση θα τα οδηγήσει σε μία πιο δυστυχισμένη ζωή: «Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται ο καθένας μας ότι είναι αυτό που είναι και μπορεί να πορευτεί έτσι»,

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...