193
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στους επιβάτες των λιγοστών, ακόμη, πτήσεων από το εξωτερικό | INTIMENEWS

Σε καραντίνα 91 επιβάτες πτήσης από την Ντόχα, οι 12 θετικοί στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 18:22
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στους επιβάτες των λιγοστών, ακόμη, πτήσεων από το εξωτερικό
|INTIMENEWS

Σε καραντίνα 91 επιβάτες πτήσης από την Ντόχα, οι 12 θετικοί στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 18:22

Συνολικά 12 είναι τα κρούσματα που είχαν διαγνωστεί, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, στην πτήση της Qatar Airlines, η οποία έφτασε από την Ντόχα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Ελληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές, χαμηλού και υψηλού κινδύνου επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του επταημέρου.

Επίσης, μετά τα εν λόγω επιδημιολογικά δεδομένα, οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.