299
Ηρθε η ώρα (και) για τις 120 δόσεις, λέει ο Τάσος Πετρόπουλος | INTIMEnews

Πετρόπουλος: Τέλη Απριλίου οι 120 δόσεις (ό,τι και να πουν οι Θεσμοί)

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 12:20
Ηρθε η ώρα (και) για τις 120 δόσεις, λέει ο Τάσος Πετρόπουλος
|INTIMEnews

Πετρόπουλος: Τέλη Απριλίου οι 120 δόσεις (ό,τι και να πουν οι Θεσμοί)

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 12:20

«Τσίπρα δώστα όλα (και μονομερώς)». Μαζί με την προστασία της α’ κατοικίας και το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση φέρνει άμεσα και την πολυαναμενόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ανεξάρτητα με το τι θα πουν οι θεσμοί.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.

 «Μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου», ανέφερε συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας ότι «θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2017».

«Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60%», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας στην κριτική που ακούγεται ότι η ρύθμιση εν αναμονή έχει προκαλέσει κίνημα «δεν πληρώνω» στα Ταμεία, έσπευσε να σημειώσει πως οι  120 δόσεις δεν αφορουν τις εισφορές του 2019. «Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος», προειδοποίησε ο κ. Πετρόπουλος.

Οπως είπε, το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 πολίτες, εκ των οποίων 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη «και επιτέλους θα πάρουν».

«Εμείς», τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα». «Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες», υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος και όπως και για το (προεκλογικό) δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, εκτίμησε ότι «η χώρα έχει την ευχέρεια να πάρει αυτό το μέτρο και το έχουμε τεκμηριώσει».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το ζήτημα των πιστωτών είναι κυρίως ιδεολογικό, «όπως και η ΝΔ δεν θα ήθελε να ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση, αλλά θα αναγκαστεί τελικά να την ψηφίσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...