267
| Facebook/Chick Corea

Πέθανε στα 79 του ο θρύλος της τζαζ, Τσικ Κορία

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 08:11
|Facebook/Chick Corea

Πέθανε στα 79 του ο θρύλος της τζαζ, Τσικ Κορία

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 08:11

Ο Τσικ Κορία, πρωτοπόρος της αμερικανικής τζαζ, δεν είναι πια εδώ. Αφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες ημέρες, στις 9 Φεβρουαρίου, νικημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου, σε ηλικία 79 ετών. Αυτό ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στη σελίδα του στο Facebook.

Με μεγάλη θλίψη, σας ανακοινώνουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Τσικ Κορία, από μια σπάνια μορφή καρκίνου, ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας τον απίστευτο μάγο των πλήκτρων ως έναν δημιουργό νέων δρόμων στη μουσική και ως έναν «αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού, και σπουδαίο μέντορα και φίλο για τόσο πολλούς».

«Μέσα από το έργο του και περιοδεύοντας ανά τον κόσμο, άγγιξε και ενέπνευσε τη ζωή εκατομμυρίων», σημείωσαν.

Ο Κορία είχε γεννηθεί το 1941 στο Τσέλσι της Μασαχουσέτης και ο πατέρας του, ιταλικής καταγωγής, ήταν τρομπετίστας. Αρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1960, δουλεύοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα της τζαζ, όπως ο Χέρμπι Μαν και ο Σταν Γκετς.

Γρήγορα όμως αναζήτησε νέους μουσικούς δρόμους, παντρεύοντας την τζαζ με τον πιο ηλεκτρικό ήχο και χαρίζοντας σε αυτό το μουσικό είδος εκατομμύρια νέους οπαδούς. Συνολικά βραβεύτηκε με 23 Grammy.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι ο ίδιος έγραψε έναν αποχαιρετισμό λίγο πριν χάσει τη μάχη:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», έγραψε.

«Είναι η ελπίδα μου, όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τον εαυτό σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλώς πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...